Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Σούδα

Την Κυριακή, 6 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Παγκρήτια κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και των βάσεών τους στην Κρήτη, καθώς και την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και γενικότερης αντιιμπεριαλιστικής δράσης που επιδιώκεται με τη δίωξη του Γραμματέα της ΝΕ Χανίων και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργου Νταγκουνάκη, αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού για την Κυριακή 6 Μάη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα.

Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό και τη νεολαία της Κρήτης να συμμετέχουν μαζικά, κάνοντας καθαρό ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν να αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τη μετατροπή του νησιού σε ορμητήριο θανάτου σε βάρος άλλων λαών. Οτι δε θα επιτρέψουν την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για το ξήλωμα των βάσεων από τον τόπο τους.

Σε σχέση με τη δίωξη του Γιώργου Νταγκουνάκη σημειώνεται ότι δικάζεται την Τετάρτη, 9 Μάη του 2007, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7/2/04 ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον». Αλλά και στη φιέστα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που έστησε ο Δήμος Χανίων με Αμερικανούς στρατιώτες - που συμμετείχαν στο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού - να προσφέρουν, δήθεν, εθελοντική εργασία για τον καλλωπισμό της πλατείας κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη των Χανίων.

Η παραπομπή σε δίκη του στελέχους του ΚΚΕ εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή που αντιπαλεύει την πολιτική των ιμπεριαλιστών, τη σφαγή λαών και αμάχων, μικρών παιδιών, που δε θέλει τους δολοφόνους να γυρνούν σαν επικυρίαρχοι στη χώρα του και από τις βάσεις τους να εξορμούν ενάντια στους λαούς. Κάτι που επέτρεπε και στήριζε τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά των λαών.

Ωστόσο, η πολιτική δίωξη του στελέχους του ΚΚΕ αγωνιστή του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο νομό Χανίων. Με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους μαζικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί και νεολαιίστικοι φορείς, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του Γ. Νταγκουνάκη, επισημαίνοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα των Χανιωτών και τη δράση τους ενάντια στους «Ράμπο» και για την απομάκρυνση των βάσεων. Το αντίθετο, μάλιστα. Δίνει ώθηση για δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο νομό και την Κρήτη συνολικότερα, καθώς και των αγώνων μέχρι το οριστικό ξήλωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από τα Χανιά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει: Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Σύλλογος εργαζομένων στην ΤΑ, Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Χανίων, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο», το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων, η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» Ν. Χανίων, ο σύνδεσμος επιπλοξυλουργών, ο Αγροτικός σύλλογος Αρμένων, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΤΕΔΚ Χανίων, το συνδικάτο οικοδόμων, ο Δήμος Βουκολιών και Βάμμου και πολλοί ακόμα φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ