Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Οι στόχοι του ΚΚΕ

Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις διεκδικήσεις του Κόμματος για τη μικρομεσαία αγροτιά, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Ποιοι είναι οι δικοί μας στόχοι και οι δικές μας διεκδικήσεις, βεβαίως με όρους κινήματος;

Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, με έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων. Οχι να κυνηγάτε την κερδοσκοπία στο μαϊντανό.

Ελεγχος των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, με εκτέλεση βασικών έργων υποδομής από το κράτος, με επιστροφή ολόκληρου του ΦΠΑ, με αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δείτε, για παράδειγμα, τους αγρότες στη Χαλκιδική τι πληρώνουν για τη ΔΕΗ. Εμείς λέμε να είναι χωρίς περιορισμούς στο θέμα της ΔΕΗ και με αφορολόγητα αγροτικά καύσιμα. Οι βελτιώσεις στο ΦΠΑ βοηθούν τους μεγάλους.

Αναβάθμιση των δημόσιων αγροτικών οργανισμών και υπηρεσιών και δωρεάν επιστημονικοτεχνική στήριξη των αγροτών και των συνεταιρισμών.

Εκδημοκρατισμός και στήριξη των συνεταιρισμών. Εμείς δεν είμαστε με τους συνεταιρισμούς που υπήρχαν. Ωστόσο, παίρνουμε αυτή τη συνεταιριστική ιδέα και προσπαθούμε, εν πάση περιπτώσει, να αποκτήσουν έστω μια αμυντική υπόσταση αυτοί ή άλλου τύπου συνεταιρισμοί. Και μόνο τότε μπορούν να παίξουν ρόλο οι συνεταιρισμοί, όταν κινηθούν σε βάρος της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων. Οχι ενάντια στη λαϊκή αγορά και στο λεγόμενο «παρεμπόριο». Αυτοί είναι άνεργοι, είναι φτωχοί άνθρωποι που θέλουν να επιβιώσουν. Τι θα κάνουν, θα κλέψουν; Σε βάρος, λοιπόν, της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων που γίνεται με την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων.

Πραγματική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών στους ιδιώτες.

Κρατική Αγροτική Τράπεζα. Και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πήρε δομημένο ομόλογο, δεν πήραν μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία. Και βέβαια, ζητούμε μια τράπεζα πραγματικά υπέρ των αγροτών. Τώρα, η τράπεζα και τυπικά έχει χάσει τον κύριο αγροτικό της χαρακτήρα. Τι στην τηλεφωνία θέλει να μπει, τι στην ενέργεια! Θέλει να ανακατευτεί με το πετρέλαιο. Τάχα, για να εξασφαλίσει φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες; Οχι! Για τους μετόχους της το κάνει!

Περιορισμός και έλεγχος των εισαγωγών αγροτικών και ζωοκομικών προϊόντων και προστασία των καταναλωτών από άγνωστης και αμφίβολης καταλληλότητας προϊόντα.

Δημιουργία υποδομών και ανάπτυξη της θαλάσσιας αλιείας.

Αφορολόγητο πετρέλαιο και χωροθέτηση των θαλάσσιων καλλιεργειών με περιβαλλοντικά και αλιευτικά κριτήρια.

Κατάργηση όλων των νόμιμων - νόμιμων, γιατί έχουν ψηφιστεί ως νόμιμοι - και των παράνομων παρακρατήσεων και καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες.

Προνομιακά στεγαστικά προγράμματα για τους νέους αγρότες και τις τρίτεκνες οικογένειες.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία και δημιουργία πολιτιστικών κέντρων για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων της υπαίθρου.

Αμεσος διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων, μείωση των ορίων ηλικία συνταξιοδότησης - στα εξήντα για τους αγρότες και στα πενήντα πέντε για τις αγρότισσες - και κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ