Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟικό λιμάνι

Από παλαιότερη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στο λιμάνι της Νέας Περάμου, στην Καβάλα
Από παλαιότερη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στο λιμάνι της Νέας Περάμου, στην Καβάλα
Την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια ΝΑΤΟ και κυβέρνησης να κατασκευάσουν ΝΑΤΟικό λιμάνι στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών Καβάλας, ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) και καθόρισε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Μάη στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη της ΣΕΑ, κατήγγειλαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, που συναινεί στο έργο, αλλά και άλλων παραγόντων της Αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης που θέλουν να υποβαθμίσουν τη σημασία του έργου, ότι δε θα γίνουν μεγάλες χερσαίες εγκαταστάσεις, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι οι ΝΑΤΟικοί επιτελείς σχεδιάζουν «βαριές» υπόγειες και επίγειες εγκαταστάσεις, δημιουργία δεξαμενών καυσίμων κλπ. Αυτά συζητούνταν σε αλλεπάλληλες μυστικές και φανερές επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή και στις συναντήσεις που είχαν με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Οργανισμού Λιμάνα Καβάλας (ΟΛΚ) κλπ.

Οπως σημείωσαν τα μέλη της ΣΕΑ, πρόκειται για έργο στρατιωτικού χαρακτήρα το οποίο θα κατασκευάσει το ΝΑΤΟ με δικά του χρήματα και μόνο για τις δικές του ανάγκες. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του υφυπουργού Αμυνας στη Βουλή, όπου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και χαρακτήρισε το λιμάνι της Ν. Περάμου ως εναλλακτικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Βόλου.

«Είναι βέβαιο ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να χαρίζει τεράστια και πανάκριβα λιμάνια στους φτωχούς!! Ανησυχούμε βάσιμα για τη μελλοντική του χρήση και δεν το θέλουμε μέσα στα σπίτια μας. Να μην ξεχνάμε ότι και στη Σούδα έτσι ξεκίνησε η υπόθεση, με μια προβλήτα το 1957 και στα χρόνια που κύλησαν εξελίχθηκε σε σημαντικότατο Ναύσταθμο και τελεί και υπό καθεστώς απαγορευμένης περιοχής αλλά και ετεροδικίας», τόνισε η Α. Ελευθεριάδου. Και ξεκαθάρισε ότι «κανένα αντισταθμιστικό όφελος, δε δικαιολογεί τη μετατροπή της ειρηνικής περιοχής μας, σε εργαλείο πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ