Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... αντιπαράθεσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει τα λεφτά των Ταμείων που χάθηκαν επί κυβέρνησης Σημίτη μέσω της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή». Ο Παπανδρέου ζήτησε από τη ΝΔ να επιστρέψει τα λεφτά των Ταμείων που χάθηκαν επί κυβέρνησης Καραμανλή μέσω της ίδιας χρηματιστηριακής.

Το αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι να μην επιστρέψει κανείς τους ούτε ένα ευρώ. Πόσο, δε, μάλλον τα λεφτά των Ταμείων, που επί δεκαετίες παίρνουν μέσω ομολόγων οι γνωστοί τραπεζο-χρηματιστηριακοί κύκλοι.

Ακόμη χειρότερα μάλιστα! Ολο αυτό το ...πανηγύρι θα συνεχιστεί κανονικότατα και μάλιστα με «θεσμική κατοχύρωση» και «αντικειμενικά συστήματα» εκλογής των διοικήσεων των Ταμείων.

Τελικά, η μόνη χρησιμότητα της αντιπαράθεσής τους χτες στη Βουλή ήταν ότι μπόρεσε να ακούσει ο κόσμος και τους δυο να βγάζουν «τ' άπλυτά τους (ή κάποια από αυτά) στη φόρα».

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ...εντυπωσιακό το «σαρδάμ» του Γιώργου Παπανδρέου χτες, που μετέτρεψε τη φράση «με το βλέμμα στραμμένο» στη λέξη «βλαμμένο». Κρίμα μόνο που χάλασε λίγο τον αντιπολιτευτικό του οίστρο.

Βλέπετε, στο επίπεδο που έχει φτάσει η πολιτική αντιπαράθεσή τους, κάτι τέτοια είναι που μετράνε και όχι ...αυτά που λένε. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένη η δυσκολία τους να διαφωνήσουν. Μόνο να κατηγορούν και να κατηγορούνται μπορούν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ