Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ «ΕΙΔΗΣΗ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ...

ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΑ 70 ΛΕΠΤΑ... «Την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με δραστική αναδιανομή του εισοδήματος και σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις, υποσχέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου (...) ο Γ. Παπανδρέου προειδοποίησε πως "η ελληνική οικογένεια σήμερα βιώνει το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας, δηλαδή την αδυναμία κάλυψης των μηνιαίων υποχρεώσεών της σε κάρτες, δάνεια, τιμολόγια, δίδακτρα, δαπάνες υγείας και διατροφής"» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ: «Ο Γ. Παπανδρέου είπε ανακρίβειες (...) Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έσπρωξε τα ελληνικά νοικοκυριά σε υπερδανεισμό (...) Η αλήθεια είναι εκείνη που καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος (...) Δηλαδή σημειώθηκε επιβράδυνση (σ.σ. του δανεισμού) (...) Ο κ. Παπανδρέου εγγυήθηκε προσωπικά την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης (...) Η αλήθεια είναι πάλι εκείνη που διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, "το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης υστερούσε έναντι της ΕΕ-15 κατά 21,5% το 2006 έναντι 35,7% το 1997"» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ: «Σε ποσοστό 70% και σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο φέτος τα κέρδη της MasterCard (...) Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο φέτος στα 214,9 εκατομμύρια δολάρια έναντι 126,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2006» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: «Οξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων έφερε το ευρώ στη χώρα μας (...) Τα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, δηλαδή τα φτωχά νοικοκυριά (σ.σ. εισόδημα μικρότερο από 1.192 ευρώ) ξοδεύουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για είδη διατροφής και για στέγαση. Στην αντίπερα όχθη τα ανώτερα κλιμάκια (σ.σ. εισόδημα μεγαλύτερο από 2.781 ευρώ) ξοδεύουν συγκριτικά μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους στις μεταφορές, για αναψυχή, σε ξενοδοχεία και στην εκπαίδευση» (η μελέτη της Eurobank στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ