Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις κορυφής

Η πρωτοβουλία «εξορκισμού» της «διαπλοκής» με αφορισμούς και ευχολόγια, που ανέλαβε ο Συνασπισμός, ολοκληρώθηκε χτες με τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και του Ν. Κωνσταντόπουλου.

Μετά το πέρας αυτής της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι η «διαπλοκή» είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και όχι θέμα «αντικυβερνητικών μετώπων» (κάτι που άλλωστε δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του ΣΥΝ). Εξέφρασε δε την ουτοπική άποψη πως είναι εφικτή η αντιμετώπιση του φαινομένου «διαπλοκή» στα πλαίσια αυτού του συστήματος, λέγοντας πως δεν «μπορεί κανένας να το αφήσει στο μέλλον να αιωρείται, διότι πρέπει προηγουμένως να καταρρεύσουν οι δομές του παγκόσμιου καπιταλισμού»!

Από την πλευρά του ο Απ. Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι η «αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό αξιοποιείται αριστοτεχνικά από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να διασύρουν άλλοτε τη μία άλλοτε την άλλη πλευρά». Δήλωσε ακόμα πως πρόσωπα που φέρουν ευθύνες υπάρχουν «διάσπαρτα σε όλους τους χώρους» και πως «πρέπει βεβαίως να αυτοελεγχθούν και αυτοεκκαθαριστούν»! Τέλος, εκτίμησε ότι η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας μπορεί «να ενισχύσει μια κοινή προσπάθεια που η επιτυχία της προϋποθέτει ειλικρινή και πολιτικά ανυστερόβουλη συνεργασία όλων των κομμάτων».

Στο μεταξύ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», για πρώτη φορά από την εκδήλωση της σχετικής πρωτοβουλίας του κόμματός του, συνδέει τις προτάσεις του ΣΥΝ για τη διαφάνεια με τις προτάσεις του για τις αλλαγές στο πολιτικό και κυβερνητικό σύστημα!

Μη μπορώντας να κρύψει το μύχιο πόθο του ΣΥΝ για συμμετοχή στην κυβερνητική εξουσία, ο Ν. Κωνσταντόπουλος δηλώνει: «Οι προτάσεις μου για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή είναι αναπόσπαστο μέρος της πρότασής μας για διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό και κυβερνητικό σύστημα».

Εκτίμησε, επίσης, ότι κυοφορούνται αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ εν κατακλείδι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αν αυτό επιδείξει βούληση σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της πολιτικής διακυβέρνησης του τόπου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ