Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»
Ξεκίνησε η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με προβλήματα

Με τα προβλήματα που γέννησε και συντηρεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική, την παραπαιδεία να ανθεί, αλλά, κυρίως, με την εκπαίδευση φτωχότερη σε μαθητές, άνοιξε χτες η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χτες, σε κλίμα ...ευφορίας, επιδιδόταν σε μεγαλόστομες δηλώσεις για «σχολείο ποιοτικό, που εξοπλίζει τα παιδιά με τα πιο σίγουρα εφόδια για το μέλλον».

Η πολιτική της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, η πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών αντί για κανονικούς διορισμούς, η πολιτική των συμπτύξεων σχολείων και τμημάτων, συνεχίζεται. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή παραμένουν, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.Την ίδια στιγμή, 50.565 παιδιά, μόνο από τη μια φουρνιά μαθητών που ξεκίνησαν το Λύκειο το σχολικό έτος '97 - '98, τη χρονιά, δηλαδή, που εφαρμοζόταν η «μεταρρύθμιση», εκδιώχτηκαν προς τη μισοκατάρτιση των ΤΕΕ ή και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος...

Η νέα σχολική χρονιά, όμως, ξεκινάει και με αγώνες για τους φορείς της εκπαίδευσης, που δίνουν την πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης με συλλαλητήριο για την Παιδεία, την ερχόμενη Τρίτη 19 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ