Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εξαλλη η Λευκωσία με το κατοχικό γραφείο στη Ρώμη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Εντονη αντίδραση της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε η προκλητική ενέργεια του ψευδοκράτους να ανοίξει γραφείο «αντιπροσωπείας της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου"» στη Ρώμη. Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον Ιταλό ομόλογό της Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε επιπλέον διαβήματα στον πρέσβη της Ιταλίας στη Λευκωσία.

Κατόπιν αυτών, η ιταλική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας παράλληλα ότι το επίμαχο γραφείο «είναι μια εμπορική εταιρεία αποκλειστικά ιδιωτικής φύσης, εγγεγραμμένη στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ρώμης ως εταιρεία περιορισμένη ευθύνης και δεν κατέχει εξουσιοδοτημένη δύναμη αντιπροσωπείας».

Ο ΥΠΕΞ του κατοχικού καθεστώτος, ωστόσο, δε δίστασε να γίνει ακόμα πιο προκλητικός, ισχυριζόμενος ότι η «αντιπροσωπεία» θα «δραστηριοποιείται στους τομείς εμπορίου, πολιτισμού, τουρισμού και εκπαίδευσης».

Στο μεταξύ ο πληθυσμός των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου, σύμφωνα με τη δημογραφική έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ανέρχεται στις 788.700 άτομα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,6%, που αποδίδεται κυρίως στους μετανάστες και όχι σε φυσική αύξηση. Αξίζει να σημειώσουμε δε ότι άγνωστα παραμένουν τα πληθυσμιακά στοιχεία αναφορικά με τους εποίκους και τους Τουρκοκύπριους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ