Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΟΛΟΥΣ ΒΙΜΕΡ
«Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη του δικού σας αγώνα»

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν στον Περισσό οι ΚΟ Αθήνας και Πειραιά του ΚΚΕ

ΛΕΠΙΔΗΣ

«Σας ευχαριστώ γι' αυτή τη γεμάτη επαναστατική ζεστασιά βραδιά» ήταν τα αποχαιρετιστήρια λόγια του Καρόλους Βίμερ, μέλους του ΠΓ, υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βενεζουέλας και βουλευτή στο Λατινοαμερικάνικο Κοινοβούλιο, προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κατέκλυσαν την περασμένη Τετάρτη - τελευταία μέρα της παραμονής του στην Ελλάδα - την Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ, στον Περισσό, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ της Αθήνας και του Πειραιά του ΚΚΕ.

Το τεράστιο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα εκφράστηκε με την αθρόα συμμετοχή στην εκδήλωση, αλλά και με τον καταιγισμό ερωτήσεων που έγιναν στον Καρόλους Βίμερ, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του προς το ΚΚΕ, αναφωνώντας πριν ξεκινήσει την ομιλία του στα ελληνικά: «Ζήτω το ΚΚΕ, Ζήτω η ΚΝΕ». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Μαρία Ινές Φονσέκα, επιτετραμμένη της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά, με τραγούδια του αγώνα και τη «Διεθνή» από τη χορωδία της ΚΝΕ. Οι παραβρισκόμενοι αποχαιρέτισαν τον Κ. Βίμερ με το σύνθημα - δέσμευση: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».


ΛΕΠΙΔΗΣ

Ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, άνοιξε την εκδήλωση με σύντομη παρέμβαση και αμέσως μετά ο Καρόλους Βίμερ «ξενάγησε» τους συμμετέχοντες στα τεκταινόμενα από το 1989 ακόμα στη χώρα του έως και σήμερα. Εκεί, όπου, όπως τόνισε, διεξάγεται ένας σκληρός αγώνας, πολιτικός, οικονομικός, εκλογικός, στο κοινωνικό επίπεδο, ενάντια στην άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Τόνισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι αποφασισμένος και το ηθικό του υψηλό, δεν πτοείται από τις δυσκολίες, ούτε επαναπαύεται στις δάφνες του. Για το ΚΚ Βενεζουέλας - σημείωσε - είναι σημαντικό να κατακτιέται καθημερινά καλύτερη οργάνωση, ιδεολογική και πολιτική συνειδητοποίηση, να μελετιούνται οι μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές, η εμπειρία απ' την πάλη άλλων λαών.

Ο Κ. Βίμερ υπογράμμισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας έχει γνώση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι σε ετοιμότητα και αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πατρίδα του με όποιο τρόπο χρειαστεί. Τονίζοντας τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, σημείωσε ότι η Βενεζουέλα χρειάζεται τη συμπαράσταση και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έχει δείξει. «Χρειαζόμαστε - τόνισε - τη δική σας ενεργητική βοήθεια στον αγώνα μας, να ενημερώνετε τον ελληνικό λαό, η πάλη κατά του ιμπεριαλισμού αφορά όλους, μας διδάσκει το "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε", χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη του δικού σας αγώνα για το σοσιαλισμό, μας βοηθά να ξέρουμε ότι κι εσείς αντιμετωπίζετε τον ίδιο εχθρό».

Ο Κ. Βίμερ κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι λαοί δε σταματούν να αγωνίζονται, απλώς κάποτε ο αγώνας τους είναι αμυντικός, ωστόσο - όπως είπε - στη Λατινική Αμερική σήμερα οι λαοί βρίσκονται στην αντεπίθεση. Ανέφερε το παράδειγμα της Κούβας, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς αυτήν η κατάσταση στη Βενεζουέλα δε θα ήταν αυτή που είναι.

Να σημειωθεί ότι ο Κ. Βίμερ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και για τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Αλλά και για την απόφαση του ΚΚΒ να διατηρήσει την αυτοτέλειά του, τονίζοντας ότι χωρίς επαναστατική οργάνωση δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ