Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Λεονταρισμοί για «Ολυμπιακή» - Λιμάνια

Σε λεονταρισμούς σχετικά με το μέλλον της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» επιδίδονται στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας για διάφορα τον έτερο εταίρο του δικομματισμού, τη ΝΔ. Την ίδια ώρα, αναζητούν ιδιώτες για να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ή εκφράζουν θέσεις ακόμα και για κλείσιμό της.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν, να ξεκινήσει «έρευνα», σχετικά με ενδεχόμενες κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στην «Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες» και στις «Ολυμπιακές Αερογραμμές», την περίοδο 2004 - 2007, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και Χάρης Τσιόκας, κατηγόρησαν τη σημερινή κυβέρνηση ότι «επί 3,5 χρόνια υπονόμευσε την προσπάθεια ανασυγκρότησης και βιώσιμης προοπτικής της "Ολυμπιακής" και ακύρωσε τη διαπραγματευτική της θέση στις Βρυξέλλες». Παράλληλα, προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μη «δρομολογήσει σχέδιο διάλυσης και κλεισίματος της Ολυμπιακής». Οτι «οφείλει να δώσει τη μάχη συντεταγμένα στα Ευρωπαϊκά Οργανα, για να εξασφαλίσει το βιώσιμο μέλλον του Ομίλου της Ολυμπιακής».

Βέβαια, το πώς εννοούν εκεί στο ΠΑΣΟΚ «το βιώσιμο μέλλον του ομίλου της Ολυμπιακής» - έχοντας μάλιστα για θεματοφύλακα, τάχα, του εθνικού μας πλούτου, τα ευρωενωσιακά όργανα - φάνηκε από τα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις τους, προς την απαξίωση και κατάτμηση του άλλοτε εθνικού αερομεταφορέα. Οπως φαίνεται και σήμερα.

Π.χ. από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στις 16 Δεκέμβρη, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε την κυβέρνηση «να κάνει τα πάντα ώστε να προκύψει ένα σχήμα με προοπτική και βιωσιμότητα, βασισμένο και σε δημόσια,αλλά και σε ιδιωτικά κεφάλαια». Για να μη θυμίσουμε τα όσα έλεγε στις 4 Δεκέμβρη, η υποστηρίκτριά του στην πρόσφατη εσωκομματική τους διαδικασία, η Α. Διαμαντοπούλου, ότι «πρέπει σε αυτή την εταιρεία να υπάρξει στρατηγική εταιρική σχέση και βεβαίως με διεθνή αερομεταφορέα και για να γίνει αυτό πιθανόν πρέπει να κλείσει...».

Σε ένα άλλο ζήτημα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε την εξαγγελία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για την προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τις ΑΕ Οργανισμός Λιμένος Πειραιά και Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχτεί το "ξεπούλημα" των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάζουν υψηλότατη κερδοφορία», χωρίς φυσικά να αναφερθεί στην πολιτική του θέση αν τα λιμάνια εμφανίζουν - με νεοφιλελεύθερους όρους - χασούρα. Ή αν αρνούνται και την τόσο δοκιμασμένη απ' αυτούς «μετοχοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ