Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ: «"Είναι ώρα να περάσουμε από τον δικομματισμό στον διπολισμό" δήλωσε με νόημα στη Βουλή η κ. Μαρία Δαμανάκη, υπογραμμίζοντας πως το στοίχημα του μέλλοντος θα κερδίσει η παράταξη που θα πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να συνεισφέρουν και οι ίδιοι σε μεταρρυθμίσεις, κοινωνικά δίκαιες» (η καταγραφή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ TO «KNOW HOW»: «Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ερωτηθείς για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους ενόψει της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκτίμησε ότι "όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα εκτιμώ ότι θα βρεθεί κοινή λύση, με την οποία θα καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και δε θα επιβαρύνεται η οικονομία"» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΣΟ ΤΡΩΣ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! «Η ακρίβεια στα τρόφιμα φαίνεται ότι θα εντείνεται για μεγάλο διάστημα. Μια σειρά από αιτίες ωθούν τις διεθνείς τιμές προς τα πάνω: η σημαντική άνοδος των εισοδημάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες τα τελευταία χρόνια μεταβάλλει εκεί τις διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ορισμένα είδη που ως τώρα καταναλώνουν περισσότερο στις πιο πλούσιες χώρες» (η Ελίζα Παπαδάκη στα ΝΕΑ).

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΠΑΧΤΗ: «Εχει καταντήσει ρουτίνα πια η αναφορά στην ακρίβεια και στη διεύρυνση συνεχώς των διαστάσεών της, αλλά αιτία δεν είναι κάποια εμμονή με το θέμα αυτό των ΜΜΕ ή των αντιπολιτευόμενων με την κυβέρνηση κομμάτων. Η καθημερινότητα και μόνο είναι αυτή που το επαναφέρει. Και πιο συγκεκριμένα, οι συνεχείς ανατιμήσεις αγαθών, και ιδιαίτερα ειδών πρώτης ανάγκης, στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς οι αυξήσεις τους είναι μόνιμα καθηλωμένες κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ