Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην γγ του ΥΠΠΟ

Δραματική εξέλιξη είχε η υπόθεση με την παραίτηση του, πρώην πλέον, γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος χτες, περίπου στις 2 το μεσημέρι, έπεσε από τον 4ο όροφο του διαμερίσματός του στην οδό Καρνεάδου 10 στο Κολωνάκι. Διεκομίσθη στον «Ευαγγελισμό» και μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Την προηγούμενη μέρα είχε υποβάλει και επισήμως την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού, Μ. Λιάπη, ο οποίος χτες «την έκανε δεκτή», σύμφωνα με τη λιτότατη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, στην οποία δεν αναφέρεται ο λόγος. Στη χειρόγραφη επιστολή του πάντως προς τον υπουργό Πολιτισμού, επικαλείται «λόγους υγείας». Η φήμη για την πρόθεση παραίτησης του γγ «κυκλοφόρησε» την Τρίτη το βράδυ. Το βέβαιο είναι ότι από τη Δευτέρα το πρωί που ο Χρ. Ζαχόπουλος εμφανίστηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού στο νέο μουσείο Ακρόπολης και μετά, είχαν ακυρωθεί υπηρεσιακές συνεδριάσεις με τον γγ για «λόγους υγείας», ενώ δεν προήδρευσε και στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη το βράδυ. Στο μεσοδιάστημα νοσηλεύτηκε για λίγο στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πανεπιστημιακής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», Χ. Ρούσσο, ο Χρήστος Ζαχόπουλος «διεκομίσθη σήμερα (σ.σ. χθες) και ώρα 14.30 στα Επείγοντα Ιατρεία σε πολύ βαριά κατάσταση από κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ. Ο ασθενής διεσωληνώθη, έγιναν οι απαραίτητες κλινικές απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και διεκομίσθη στην Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας. Εχει μεγάλη απώλεια αίματος και είναι σε ασταθή κατάσταση λόγω πολλαπλών επιπεπλεγμένων καταγμάτων πλευρών, πυέλου, ωμοπλάτης και κάτω άκρων. Η κατάστασή του παραμένει πολύ κρίσιμη».

Ο Χρ. Ζαχόπουλος διατέλεσε γγ του ΥΠΠΟ από το Μάρτη του 2004 και παρέμεινε στη θέση του τόσο με την υφυπουργία του Π. Τατούλη, όσο και με τον Γ. Βουλγαράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ