Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι νέες γενιές τεχνολογίας

...Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσε έμμεσα και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «REAL FM». Αναφερόμενος στα νοσοκομεία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε: «Τούτη την ώρα γίνεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια. Βελτιώνονται οι υποδομές, εκσυγχρονίζονται τα νοσοκομεία μας, μπαίνουν καινούρια μηχανήματα, εννοώ της τρίτης και τέταρτης γενιάς της βιοϊατρικής και της βιοτεχνολογίας, σταδιακά η κατάσταση πάει προς το καλύτερο».

Χωρίς να είναι κανείς αντίθετος στην εισαγωγή και στη χρήση νεότερων γενεών της βιοϊατρικής, εντούτοις δεν μπορεί να μη σημειωθεί ότι η εισαγωγή τους με σκοπό το κέρδος παρουσιάζει και σημαντικές επιπτώσεις στην εκτίναξη των δαπανών υγείας. Λόγου χάρη, όπως επισημάνθηκε πριν μια βδομάδα στο 3ο Συνέδριο για τα Οικονομικά της Υγείας, παρότι δεν αυξήθηκαν ο αριθμός των νοσηλευομένων και των ημερών νοσηλείας και παρότι υπάρχει μείωση του μόνιμου προσωπικού, εντούτοις οι δαπάνες εκτινάσσονται με κύρια έκφραση το νέο χρέος των 3,5 δισ. ευρώ των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές κυρίως.

Αυτά τα φαινόμενα είναι σύμφυτα με τις λειτουργίες της άγριας αγοράς - όπως είναι στην υγεία - και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν όσα Μητρώα κι αν γίνουν. Αυτό που χρειάζονται τα λαϊκά στρώματα είναι τα ...Μητρώα της άλλης πολιτικής, που θα στοχεύει στη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ