Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... κοινωνικού κόστους

Οταν η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης χαράτσωναν το λαό με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ελέω «απελευθέρωσης« της αγοράς (την οποία επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και της αύξησης των κερδών των μεγαλομετόχων, δεν τους απασχόλησε το «κοινωνικό κόστος».

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο με τη συμμετοχή ΔΕΗ, Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ΔΕΣΜΗΕ και του Εθνικού Συμβουλίου για την ενεργειακή πολιτική, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι ο Χ. Φώλιας ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση του «κοινωνικού κόστους» από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Στο όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τις κοινωνικές επιπτώσεις, προστίθεται κι αυτό ορισμένων φορέων, που «εξεγείρονται» για τις συνέπειες της απεργίας στις επιχειρήσεις. Αλλά η κυβέρνηση αυτή τη δουλειά κάνει συνέχεια. Οταν επιβάλλει αυξήσεις στα τιμολόγια, όταν ιδιωτικοποιεί την Υγεία, ξεπουλά την Παιδεία, χειροτερεύει τους όρους συνταξιοδότησης και ασφάλισης ολόκληρου του λαού, αδιαφορεί για το κοινωνικό κόστος, επειδή πράττει μεταρρυθμίσεις... και τα σκυλιά δεμένα. Μόλις κάνει κάποιος απεργία, αναφωνεί γεμάτη θλίψη και οργή για τις συνέπειες τις ...κοινωνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ