Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με όλες τις δυνάμεις στα συλλαλητήρια και την απεργία

Πίσω από τις πραγματικές ανάγκες η χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για 3ωρη στάση στις 12 και απεργία στις 19 του Μάρτη

Σε μια απόφαση αναντίστοιχη της αντιασφαλιστικής αντεργατικής επίθεσης που δέχονται εκατομμύρια άνθρωποι του μόχθου και σε ευθεία αντίθεση με τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, όπως αυτές εκφράστηκαν στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, κατέληξε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Δίνοντας χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση να ελιχθεί και παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό, η συνδικαλιστική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για άμεση κήρυξη απεργίας στις 13 του Μάρτη, νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 18 του ίδιου μήνα και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αντίθετα, αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για τις 12 του Μάρτη και 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 19 του μήνα.

Ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι τόσο η απόφαση, όσο και το πλαίσιο που προβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί άμεση απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκότητα του νομοσχεδίου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν για τις 12 του μήνα, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13 του Μάρτη και στην απεργία στις 19 του Μάρτη. Να κλιμακώσουν σε κάθε τόπο δουλειάς τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χτες, το χαρακτήρισε αντεργατικό, αντιασφαλιστικό και επικίνδυνο, σε συνέχεια των νόμων Σιούφα - Ρέππα, που στόχο έχει να σφαγιάσει δικαιώματα, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, να ενισχύσει τους λίγους και την πλουτοκρατία, να καταδικάσει τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ