Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Και άλλη αφετηρία για «νέα πορεία»

Για εναλλακτική πρόταση εξουσίας, η οποία μπορεί να ενώσει τον ελληνισμό, έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια διαφοροποίησης από την πολιτική της ΝΔ, την οποία στήριξε με μια κριτική σε επιμέρους θέματα και χειρισμούς, κάνοντας λόγο «για κυβέρνηση στασιμότητας και συμβιβασμών», χωρίς σε κανένα σημείο να θίγει το στρατηγικό πυρήνα της πολιτικής της, με την οποία ταυτίζεται και το ΠΑΣΟΚ, επιδόθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τους εταίρους του δικομματισμού τούς ενώνει πολιτικά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισε ότι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία» στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, το Ασφαλιστικό και την εξωτερική πολιτική. Φανερώνοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων και της οικονομίας, μίλησε για «κοινή προσπάθεια» στην προώθηση των ευρωενωσιακών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που απαιτεί η άρχουσα τάξη και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή των Βαλκανίων, υποστηρίζοντας ότι την «ευθύνη» της ...«μη συνεργασίας» την έχει η ΝΔ.

Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου τάχτηκε υπέρ της συνεργασίας «ακόμα και σε επίπεδο κυβέρνησης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να προέλθει όπως είπε μέσα από την «ανάπτυξη κοινών δράσεων». Είπε χτες ο Γ. Παπανδρέου πως «πρέπει να υπάρξει πρώτο κόμμα εναλλακτικό σ' αυτή τη χώρα», για να σπεύσει να προσθέσει με νόημα: «Από εκεί και πέρα, έχω πει και προεκλογικά ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, σε κοινές προσπάθειες, ακόμα και σε συνεργασίες σε επίπεδο κυβέρνησης» με την «άλλη Αριστερά»... Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου έγιναν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στο ραδιόφωνο του «Φλας», με αφορμή τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο οποίος τόνισε: «Οπως εξελίσσονται τα πράγματα δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή κυβέρνηση Αριστεράς ή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να εμφανίσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σαν την αφετηρία που θα ξεκινήσει το κόμμα του τη «νέα του πορεία» και μέσα από αυτό θα ξεπεράσει την κρίση του, «θα επουλώσουμε τις πληγές μας», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μίλησε για «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», η οποία μπορεί «να ενώσει τον ελληνισμό». Δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο και ο λαός μαζί σε μια «κοινή πορεία» για τα συμφέροντα της Ελλάδας!

Σ' αυτό το πνεύμα κάλεσε το λαό να ξεχάσει το «παρελθόν» για το Ασφαλιστικό και τους νόμους που έχουν ψηφίσει εναλλάξ και από κοινού εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να δουν τις «νέες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ», οι οποίες όμως κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και στοχεύουν στην παράταση του ασφαλιστικού βίου και τη μείωση των συντάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ