Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διευρύνονται οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και σε άλλους κλάδους. Απεργία από σήμερα και για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Συγκέντρωση του Συντονιστικού στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Η αστυνομία επιχείρησε χτες να αποτρέψει την είσοδο των απεργών στα δικαστήρια, όπου δικαζόταν η προσφυγή της ΔΕΗ ΑΕ σε βάρος τους
Η αστυνομία επιχείρησε χτες να αποτρέψει την είσοδο των απεργών στα δικαστήρια, όπου δικαζόταν η προσφυγή της ΔΕΗ ΑΕ σε βάρος τους
Στην πέμπτη μέρα απεργίας για το Ασφαλιστικό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενώ την Τετάρτη 12 Μάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για την επανεκτίμηση της κατάστασης. Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες, όμως μπροστά στην πίεση των εργαζομένων αναβλήθηκε για σήμερα.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση στο χώρο των δικαστηρίων ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δ. Κουμπούρης, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Θ. Ευθυμίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Σήμερα, θα γίνει νέα συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι. Λόγω της απεργίας έχουν βγει εκτός λειτουργίας 16 μονάδες της ΔΕΗ. Τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΗ και την ποινικοποίηση του αγώνα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία».

Με καθολική σχεδόν συμμετοχή των εργαζομένων συνεχίζεται η απεργία στους ΑΗΣ και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε όλες τις μονάδες και τα καταστήματα της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στο λεκανοπέδιο της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία καθημερινά ομάδες περιφρούρησης με μπροστάρηδες τα στελέχη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στις πύλες των ΑΗΣ και τα ορυχεία. Στο μεταξύ, τραμπούκικη επίθεση από ιδιοκτήτη επιχείρησης που έμεινε για λίγο χωρίς ρεύμα, δέχτηκαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της ΔΕΗ και στελέχη του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη, στη διάρκεια της πρωινής απεργιακής περιφρούρησης, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Αλλες κινητοποιήσεις

Στα υπόλοιπα απεργιακά μέτωπα:

  • Απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό ξεκινούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Σήμερα θα γίνει 24ωρη απεργία, αποχή από τις εργασίες 8 - 10 του Μάρτη, 48ωρη απεργία 11 και 12 του Μάρτη. Σήμερα το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
  • Συνεχίστηκε χτες η απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας παρά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Σήμερα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 24ωρη. Επίσης, η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στα ντίλινγκ ρουμ όλων των τραπεζών για σήμερα, τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12 Μάρτη και 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μάρτη. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και ΠΑΣ - αποδέχτηκαν να οριστεί προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές του κεφαλαίου. Τη στάση αυτή κατήγγειλε η ΕΣΑΚ που είχε καταθέσει πρόταση να μην οριστεί προσωπικό ασφαλείας και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη το ΔΣ του Συλλόγου, η ΟΤΟΕ και η ΓΣΕΕ.
  • Απεργία και συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο υπουργείο Απασχόλησης και στους εποπτευόμενους οργανισμούς.
  • Σε 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Μάρτη κατεβαίνουν οι Μηχανικοί της χώρας.
  • Σαρανταοχτάωρη απεργία πραγματοποιούν στις 12 και 13 Μάρτη οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές.
  • Νέα 24ωρη διοργανώνουν στις 12 Μάρτη οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ