Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Αθωώθηκαν χτες από το δικαστήριο της Κορίνθου τα τρία στελέχη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου και του ΠΑΜΕ, Φρόσω Τσαρμπού, Ντίνος Παναγιωτόπουλος και Φλώρα Τούκου, που είχαν μηνυθεί από την ιδιοκτησία του συνεργείου καθαριότητας (έχει αναλάβει την καθαριότητα στο νοσοκομείο της Κορίνθου) «Biological Service» για «συκοφαντική δυσφήμιση», επειδή υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους του κλάδου από την αυθαιρεσία των εργοδοτών που επέβαλαν, μεταξύ άλλων, την ανασφάλιστη εργασία και την ετεροαπασχόληση.

Το κατηγορητήριο ουσιαστικά κατέρρευσε όταν μέχρι και η μάρτυρας κατηγορίας Ντ. Σωτηροπούλου επιβεβαίωσε πως τμήμα του προσωπικού δούλευε με καθεστώς ετεροαπασχόλησης, ενώ σάλος προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ενημέρωσε - κατήγγειλε στην έδρα πως ο δικηγόρος υπεράσπισης της εταιρείας, Παναγιώτης Καραμπέτσος, σε τηλεφώνημά του της είπε πως ή θα μπεις μάρτυρας κατηγορίας ή θα πας με τους κατηγορούμενους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος μάλιστα προσκόμισε στοιχεία από Επερώτηση του Κόμματος στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία αναδείχτηκε η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας καθώς κι έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας όπου είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 8.500 ευρώ, επειδή δεν προσκόμιζαν εξοφλητικές αποδείξεις πληρωμών των μισθών και αρνούνταν να αναρτήσουν σε πίνακα τις βάρδιες του προσωπικού. Στο πλευρό των αγωνιστών συνδικαλιστών στο δικαστήριο βρέθηκε πλήθος εργαζομένων για να τους συμπαρασταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ