Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργάνωση της πάλης σε τόπους δουλειάς και γειτονιές

Κάλεσμα σε ξεσηκωμό απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αναδεικνύοντας την ανάγκη για οργάνωση στους τόπους δουλειάς, τολμηρό άνοιγμα στις λαϊκές γειτονιές, κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Καλεί όλους τους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας στις 12 του Μάρτη, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13 και στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 19 του μήνα, με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

«Τώρα όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ που συγκρούεται σταθερά, τόσα χρόνια, με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διεκδικεί αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων» σημειώνει το ΠΑΜΕ και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όχι μόνο στηρίζει τον αντεργατικό νόμο Ρέππα, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις και ιδιωτικοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και με τις μορφές δράσης που χρησιμοποιεί διευκολύνει την κυβερνητική επίθεση».

Καταγράφοντας τις αντιδραστικές διατάξεις του νομοσχεδίου, το ΠΑΜΕ καλεί σε επιφυλακή για να μην περάσει ο εκβιασμός περί χρεοκοπίας των Ταμείων, να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν αυτόν τον ισχυρισμό για να επιβάλουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ ευθύνονται για τα ελλείμματα των Ταμείων. «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κράτος και οι κυβερνήσεις» σημειώνεται.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ