Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μητρότητα

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Απασχόλησης. Παρεμβάσεις και από τις ταξικές δυνάμεις για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Απασχόλησης
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Απασχόλησης
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της μητρότητας, δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, κάτω τα χέρια απ' τα δικαιώματα των γυναικών και των μητέρων ανηλίκων, σύνταξη στα 50 και 55 χρόνια απαίτησαν, χτες, νέες και εργαζόμενες γυναίκες, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης «ξεδίπλωνε» το νομοθετικό της τερατούργημα, που βάζει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι γυναίκες διαδήλωναν έξω απ' το υπουργείο φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα. Στη συγκέντρωση βρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα των γυναικών ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Αύριο, Σάββατο, η ΟΓΕ διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις, με ειδικό υλικό που έχει τυπωθεί, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Τετάρτη 12 του Μάρτη διοργανώνει ημερίδα στο ξενοδοχείο «Εσπέρια».

Σε εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας, που διοργάνωσε το ταξικό σωματείο στο εργοστάσιο σαπουνοποιίας «Παπουτσάνης», κηρύσσοντας και μία ώρα στάση εργασίας, μίλησε χτες η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ. Κάλεσε γυναίκες και άνδρες εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε όλα τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος του ταξικού Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών, Νίκος Ξουράφης, με αγώνες, οι γυναίκες παίρνουν ίσο μισθό με τους άνδρες, δεν εργάζονται νύχτα και δε γίνεται καμία απόλυση και για κανένα λόγο και τους κάλεσε να συσπειρωθούν στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης για να αντιμετωπίσουν την επίθεση σε βάρος τους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σχετικό βίντεο, προσφέρθηκε ένα κόκκινο γαρίφαλο σε κάθε εργαζόμενη αλλά και ένα βιβλίο προτρέποντάς τες να κλείσουν την τηλεόραση και να ανοίξουν τα βιβλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ