Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Το μήνυμα του ξεσηκωμού έφτασε χτες σε δεκάδες συνοικίες και πόλεις σε όλη τη χώρα

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Αμεση και αποφασιστική ήταν η απάντηση που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις χτες, από την πρώτη κιόλας μέρα κατάθεσης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Χωρίς καμιά αναμονή και εφησυχασμό, οι πικετοφορίες που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε δεκάδες εργατικές γειτονιές και πόλεις όλης της χώρας, έκαναν σαφές πως, τώρα είναι που οι εργαζόμενοι πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανωθούν, να παλέψουν, να αποκρούσουν την κλιμακούμενη επίθεση του κεφαλαίου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τα πανό και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ: την τρίωρη στάση εργασίας στις 12 του Μάρτη, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 13, με κεντρικό αυτό της Αθήνας στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας και την πανεργατική απεργία στις 19 του μήνα.

Στην Αθήνα, πικετοφορίες έγιναν σε 17 συνολικά συνοικίες. Σε μια από αυτές, στην Πετρούπολη, εργαζόμενοι όλων των ηλικιών άρχισαν να συγκεντρώνονται πριν τις 6.30 μ.μ. στη Λεωφόρο Θηβών, στο σημείο όπου είχε οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία του Ιλίου και διασχίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, με δεκάδες πικέτες και σημαίες του ΠΑΜΕ, η πικετοφορία τραβούσε την προσοχή όλο και περισσότερων εργαζομένων, καταστηματαρχών, κατοίκων. Και ο μονόδρομος που ανοίγεται μπροστά τους φάνηκε καθαρά: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Μαζικές ήταν οι πικετοφορίες που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 13 του Μάρτη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Αθήνα (Πετρούπολη)
Στην Αθήνα (Πετρούπολη)
Δύο μαζικές πικετοφορίες προσαρμοσμένες μάλιστα στο κλίμα του καρνάβαλου, «αναστάτωσαν» χτες το απόγευμα και το κέντρο του Πειραιά, καθώς εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ντυμένοι μασκαράδες μετέφεραν το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο που θα γίνει στον Πειραιά στις 13 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Η μία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη με διοργανωτές Συλλόγους Γυναικών μέλη της ΟΓΕ και την Ενωση Συλλόγων Γονέων του Ε' Διαμερίσματος Πειραιά. Η δεύτερη από ταξικά συνδικάτα του Πειραιά ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο. Συναντήθηκαν στην πλατεία Κοραή Πειραιά και από εκεί όλοι μαζί ξεκίνησαν κοινή πορεία ξεσηκώνοντας με σφυρίγματα και συνθήματα το εμπορικό κέντρο.

Εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους και συνοικίες έγιναν από το ΠΑΜΕ και σε δεκάδες ακόμα πόλεις από τον Εβρο ως την Κρήτη. Στην Κατερίνη συμμετείχαν και απεργοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ.


Στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα)

Motion Team

Στη Θεσσαλονίκη (Τούμπα)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ