Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πριν - πολύ πριν - η Τουρκία αμφισβητήσει το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι που τον αμφισβητούν. Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ ήταν οι πρώτοι που «κατάργησαν» τα 10 μίλια, με όλα τα παρεπόμενα (υφαλοκρηπίδα, «γκρίζες» ζώνες κλπ.). Οι Τούρκοι ακολούθησαν...

Οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που σήμερα, στις περισπούδαστες εκθέσεις των «ευαγών» ιδρυμάτων τους, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA, ανακαλύπτουν «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Ο Μιλόσοφκσι και η ηγεσία των Σκοπίων ακολουθούν...

*

Οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που «παίζουν» με το όνομα της γειτονικής χώρας. Και «παίζουν» γιατί τους το επέτρεψαν όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις που - πλην ΚΚΕ - μετέτρεψαν την «ονοματολογία» σε όχημα για το «διαίρει και βασίλευε» του ευρωατλαντισμού στις σχέσεις της Ελλάδας με το γειτονικό κράτος.

Σε μια εποχή που τα σύνορα στα Βαλκάνια αλλάζουν, οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την εξωτερική πολιτική της χώρας στην «επιδιαιτησία» και τη «διαμεσολάβηση» εκείνων ακριβώς που αλλάζουν τους χάρτες, και τους αλλάζουν σύμφωνα με τα δικά τους ενεργειακά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Ο γειτονικός αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και η προκλητικότητα έχουν πάτρωνα. Το «όχι» του ελληνικού λαού έχει αποδέκτη. Τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους εγχώριους «συμμάχους» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ