Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία με τον αθλητισμό - εμπόρευμα

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ» και γεμάτη απορίες δηλώνει η κυβέρνηση για τα κρούσματα ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό...

«Πώς έγινε αυτό;», «συμβαίνουν τέτοια πράγματα;», «πού βρέθηκαν οι ουσίες», «ποιος τις έδωσε στους αθλητές» κλπ.

Προφανώς δουλευόμαστε και μάλιστα ομαδικώς. Ολοι γνωρίζουν τα αυτονόητα. Και τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει. Μόνο που δε θέλουν να το ...πολυκουβεντιάζουν.

Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει όταν οι αθλητές από άνθρωποι μετατρέπονται σε προϊόντα;

Μήπως περιμένει κανείς να υπάρξει «υγιής ανταγωνισμός» ανάμεσα στους σπόνσορες, τις εταιρείες και τα όποια συμφέροντα θέλουν να εκφραστούν μέσω του αθλητισμού;

Αυτός ο μύθος δεν ισχύει για κανένα «εμπόρευμα». Κι όπως έχει αποδειχθεί ψέμα ολκής για την ...κάθε αγορά έτσι συμβαίνει και στην αθλητική αγορά.

Τώρα το πώς γίνεται και συλλαμβάνονται οι αθλητές της μιας χώρας και όχι της άλλης, λίγο ενδιαφέρει όσους ψάχνουν την ουσία του πράγματος.

Ολες οι σχετικές ...θεωρίες και συνωμοσιολογίες που διαβάζουμε και ακούμε, μόνο να κρύψουν το πραγματικό πρόβλημα θέλουν να πετύχουν.

Απλά πράγματα: Οταν ο λεγόμενος «πρωταθλητισμός» δεν καθρεφτίζει μια υγιή κοινωνία, με μαζικό αθλητισμό και την ανάλογη παιδεία, τότε όσα συμβαίνουν είναι φυσικά επακόλουθα.

Ομως αυτό καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν το επιδίωξε, ούτε πριν ούτε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Αντίθετα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει στη ...μοίρα του και οι περίφημες ολυμπιακές υποδομές σαπίζουν όταν δε χαρίζονται σε ιδιώτες.

Η ...μόνη ενίσχυση του «αθλητισμού» που έχουμε δει, είναι όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να χαρίσουν χρέη στις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

`Η ενίοτε τους χαρίζουν χώρους πράσινου και άλλα προνόμια για να χτίσουν γήπεδα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ