Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε ρόλο ... εξυγιαντή του συστήματος

Στο μέτωπο της «σκανδαλολογίας» ρίχνει το ΠΑΣΟΚ τις δυνάμεις του, αναζητώντας πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στην αγωνιώδη προσπάθεια των εταίρων του δικομματισμού να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα στους κόλπους τους.

Ο Γ. Παπανδρέου το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να σηκώσει τη «σημαία κάθαρσης» προκειμένου να αποκρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο έτερος πόλος του ίδιου σάπιου συστήματος. Στις συσκέψεις που πραγματοποίησε προχτές και χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με στενούς του συνεργάτες πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι χειρισμοί που θα ακολουθήσει η ηγεσία στις υποθέσεις των σκανδάλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες κύκλοι της «Χαριλάου Τρικούπη», αναφερόμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου Παυλίδη, υποστήριζαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν επί καθεστώτος Καραμανλή δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας». Στο ίδιο μήκος κύματος σημείωναν ότι «ο κ. Καραμανλής γνώριζε από την πρώτη στιγμή και για τις υποκλοπές, και για τους "κουμπάρους", και για τα γαλάζια δομημένα ομόλογα, και για τα αίσχη στο υπουργείο Πολιτισμού, και πρώτος έδωσε το σύνθημα για τη συγκάλυψη».

Το επόμενο διάστημα ο Γ. Παπανδρέου, διεκδικώντας τον τίτλο του ...«εξυγιαντή» του συστήματος, θα προσπαθήσει να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, «ως δύναμη ευθύνης, μπροστά σε αυτά τα πρωτόγνωρα φαινόμενα σήψης». Θυμίζοντας τις διαγραφές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και κάτω από τον τίτλο «θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους εκείνους, όποιοι κι αν είναι κι από όπου κι αν προέρχονται», ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να παραπλανήσει το ελληνικό λαό, όταν την ίδια στιγμή, με την πολιτική που στηρίζει και προωθεί, ενισχύει όλες εκείνες τις παραμέτρους που στα πλαίσια του συστήματος γεννούν και αναπαράγουν τα φαινόμενα της σήψης και της διαφθοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ