Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναγκαία η αναβάθμισή του

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τα προβλήματα στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούλης και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), αποτελεί ένα μηχανισμό ελέγχου που αφορά την τήρηση της νομοθεσίας για τα ζητήματα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.

Ομως, η πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνει την εργοδοτική επιθετικότητα και την έλλειψη μέτρων προστασίας στους τόπους δουλειάς και, ταυτόχρονα, απαξιώνει το Σ.ΕΠ.Ε. που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένουν άλυτα.

Αναγκαία είναι επίσης, η αναβάθμιση των υπηρεσιών Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης (ΚΕ.Π.Ε.Κ. και Τμήματα), με οργανικές θέσεις, Επιθεωρητές διαφόρων ειδικοτήτων και διοικητικό προσωπικό για την πλήρη στελέχωσή τους, όπως και τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής με μηχανοργάνωση, ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών κλπ.

Τέλος, οι Επιθεωρητές διεκδικούν την αύξηση των αποδοχών τους, την εξίσωση προς τα πάνω των μισθών εντός Σ.ΕΠ.Ε. με βάση το δίκαιο αίτημα της "ίσης αμοιβής για ίση εργασία", εκτός έδρας αποζημίωση και έξοδα κίνησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την αύξηση των αποδοχών των Επιθεωρητών Εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυναμία ακόμα και για ελέγχους καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων(2024-01-10 00:00:00.0)
Δημοτικός σύμβουλος καταψήφισε την παράταση των συμβάσεων...(2017-02-03 00:00:00.0)
Το νομοσχέδιο για τους επιθεωρητές(2000-12-01 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτη η εργοδοσία!(1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ