Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
Στα όρια της κοκορομαχίας

Στην κοκορομαχία μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Καχριμάκη, επικεντρώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στελέχη των δύο κομμάτων να αποτελούν το ακροατήριο των αβανταδόρων.

Η αντιπαράθεση χτες τροφοδοτήθηκε και από τις δύο πλευρές με αφορμή και την κατάθεση στις αρχές Αυγούστου από τον Γ. Αλογοσκούφη αγωγής κατά του Μ. Καχριμάκη «για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση», στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ετσι χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία και του εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε για «ιδιότυπη κυβερνητική πρακτική φίμωσης των βουλευτών» και κάλεσε τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρουν θέση.

«Οσο ο πρωθυπουργός δεν αντιδρά, είπε ο Μ. Καχριμάκης, σε αυτού του είδους τις ανεπίτρεπτες πρακτικές, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από το όργιο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και υποβάθμισης του πολιτικού μας συστήματος». Επιχειρώντας να πολιτικοποιήσει την αντιπαράθεση, έκανε και αναφορές στην υπόθεση της «ΖΗΜΕΝΣ», των ομολόγων και στο «αδιαφανές ξεπούλημα του ΟΤΕ σε κρατική γερμανική εταιρεία που ιδρύει θυγατρικές με τη "ΖΗΜΕΝΣ" και της οποίας τα ακίνητα διαχειρίζεται εταιρεία που εκπροσωπεί η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα». Κατηγόρησε ακόμα τον Γ. Αλογοσκούφη για «χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ομίλων τραπεζών, εταιρειών που αποτελούν πελάτες της συζύγου του». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση αν υιοθετεί τα όσα είπε ο Μ. Καρχιμάκης, παρείχε πλήρη κάλυψη επισημαίνοντας ότι η συνέντευξη δίνεται στην αίθουσα Τύπου του ΠΑΣΟΚ και δίπλα στον βουλευτή κάθεται ο εκπρόσωπος Τύπου. Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητάει την παραίτηση του Γ. Αλογοσκούφη, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει τις ευθύνες για μέλη της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης με χτεσινό ενημερωτικό σημείωμα, επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αναφέροντας ότι αιτία είναι, οι πρωτόγνωροι υβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί, που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε εναντίον του και όχι η πολιτική ή κοινοβουλευτική του δράση. Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε επίσης χτες, στρέφεται και πάλι κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγορεί ότι με την κάλυψη που παρέχει στην τακτική του Μ. Καχριμάκη, υποβαθμίζει την πολιτική ζωή του τόπου και αναδεικνύει το πολιτικό κενό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ