Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ
Κάλυψη μέχρι νεωτέρας

Να συσκοτίσει την υπόθεση με το σκάνδαλο Παυλίδη επιχειρεί η κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο να μη θιγεί η σκανδαλώδης πολιτική ενίσχυσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου από τις τεράστιες επιδοτήσεις για τις «άγονες γραμμές».

Οσο οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας «αγγίζουν» τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζοντας το «έργο» των προκατόχων της πρόσφερε τεράστια ποσά στα ταμεία των ναυτιλιακών εταιρειών, πυκνώνουν οι φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο για ανεξαρτητοποίηση του πρώην υπουργού. Ηδη στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν προτάσεις βουλευτών της ΝΔ που ζητούν ανεξαρτητοποίηση του πρώην υπουργού Αιγαίου μέχρι να κλείσει οριστικά το δικαστικό μέρος της υπόθεσης. Πάντως η κυβέρνηση, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση και φοβούμενη το ντόμινο των αποκαλύψεων, μέχρι στιγμής προσφέρει πλήρη κάλυψη στο βουλευτή της, επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο.

Την ίδια στιγμή σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αρ. Παυλίδη, αφού χτες η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε ότι ο υπουργός Αιγαίου απέλυσε την 1η Μάη 2007 τον διωκόμενο για κακούργημα συνεργάτη του Π. Ζαχαρίου και τον επαναπροσέλαβε ως ειδικό συνεργάτη την επόμενη μέρα! Ο στενός συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη εμπλέκεται στην υπόθεση δωροληψίας με τον εφοπλιστή Μανούση, από τον οποίο - σύμφωνα με τον εφοπλιστή - απαίτησε ένα εκατομμύριο ευρώ για να εντάξει τα πλοία του στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών. Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες καλούνται σε απολογία από τον εισαγγελέα Ρόδου τρία μέλη της επιτροπής του υπουργείου Αιγαίου που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου Τ. Αλιφέρη για «μεροληψία» στη διαπραγμάτευση για την «άγονη γραμμή» Τήλου - Ρόδου.

Από την πλευρά του ο Αρ. Παυλίδης, αναφερόμενος στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, στήριξε τον πρώην συνεργάτη του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Αποδέχθηκα από την πρώτη στιγμή την παραίτηση του Π. Ζαχαρίου, δεχόμενος τους λόγους ευθιξίας που επικαλέσθηκε. Εμπιστευόμενος, όμως, την ακεραιότητα του επί χρόνια συνεργάτου μου, του εζήτησα να παραμείνει σε θέση απλού μετακλητού συμβούλου, γιατί αλλιώς θα ήταν ωσάν να αποδεχόμουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Μανούση. Ενήργησα έτσι, γιατί στα νησάκια μας εμάθαμεν - αλλά φαίνεται πως το μαθαίνουν κι αλλού - πως τον συνεργάτη σου, όταν μάλιστα είναι και παιδικός φίλος σου, δεν τον απαρνιέσαι αβασάνιστα, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για σένα».

Με στόχο να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική ενίσχυσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου και το καθεστώς των επιδοτήσεων, αλλά επιδιώκοντας συγχρόνως να αποκομίσει κέρδη από το σκάνδαλο Παυλίδη, το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του βουλευτή του Ντ. Ρόβλια, κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης: «Εχει αναλάβει το διττό ρόλο του αρχιτέκτονα και του απολογητή του εξωθεσμικού κυκλώματος, που συγκαλύπτει ή καθυστερεί την αποκάλυψη των σκανδάλων της κυβέρνησης Καραμανλή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπομπή για τις «άγονες γραμμές»(2011-05-18 00:00:00.0)
Σήμερα συνεδριάζει για το πόρισμα η Προανακριτική(2009-04-22 00:00:00.0)
«Ο Μανούσης, ο Μπιρμπίλης και ο Μεμέτ Αγάς»!(2009-04-08 00:00:00.0)
Μποναμάς 267.000 ευρώ για κάθε δρομολόγιο!(2009-01-18 00:00:00.0)
Τα σκάνδαλα των εφοπλιστών(2008-08-19 00:00:00.0)
Ανησυχεί για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Παυλίδη(2008-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ