Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτηματικά για τρεις θανάτους στρατιωτών

Τρεις θανάτους στρατιωτών από διάφορες αιτίες μετράει σε ένα εικοσιτετράωρο ο Στρατός Ξηράς. Τα τρία περιστατικά συνδέονται κατά σειρά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των στρατοπέδων και τις συνθήκες εκπαίδευσης των στρατιωτών.

Ειδικότερα, στρατιώτης βρέθηκε προχτές νεκρός και σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε μη χρησιμοποιούμενη αποθήκη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Κιλκίς. Οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων πρόκειται για έναν επί 12 ημέρες αγνοούμενο νεοσύλλεκτο στρατιώτη ομογενή από τη Γεωργία, που η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από τους οικείους του στην Αστυνομία. Ο θάνατός του αποδίδεται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς πάνω του βρέθηκαν δύο σύριγγες χρήσης ναρκωτικών και όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής πριν τον θάνατό του είχε πάρει και τη μοιραίο δόση.

Ο δεύτερος νεκρός είναι στρατιώτης που βρέθηκε προχτές το απόγευμα σε κωματώδη κατάσταση στα λουτρά στρατόπεδου της Κοζάνης. Ο άτυχος στρατιώτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ως αιτία θεωρείται «πιθανή ηλεκτροπληξία», ωστόσο δεν εντόπισε σημείο εισόδου του ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα του. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, δε διαπιστώθηκε κάποια εμφανής πηγή διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και εξετέζεται η πιθανότητα η ηλεκτροπληξία να προέρχεται από τη γείωση.

Το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό αφορά τον θάνατο δεκανέα, που υπηρετούσε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ο οποίος έχασε χτες τη ζωή του, λίγη ώρα πριν λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Γιαννακάκη, 19 ετών, από τη Θεσσαλονίκη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας της Κύπρου, Ανδρέας Ζωνιάς, δήλωσε ότι ο άτυχος Γιαννακάκης έχασε τις αισθήσεις του λίγο πριν αρχίσει η άσκηση. Προηγουμένως, συνάδελφός του, που είχε αντιληφθεί ότι κάτι του συνέβαινε, τον ρώτησε τι έχει. Δεν πρόλαβε όμως να του απαντήσει και λιποθύμησε. Παρά τις προσπάθειες του γιατρού, που ήταν παρών στην άσκηση, δεν έγινε κατορθωτό να επανέλθει. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διακριβωθούν σήμερα, όταν θα γίνει νεκροτομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ