Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Οι μεν υπογράφουν - οι δε εφαρμόζουν. Και τούμπαλιν! Το «έργο» επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με την αναγνώριση των «πτυχίων» των ψευτοκολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ολα ξεκίνησαν με την οδηγία 89/48 της ΕΕ.

Από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις 21/12/1988, διαβάζουμε:

*

«Το συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Εγκρίνοντας την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου 1988 σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (...)

ΣΥΝΙΣΤΑ:

στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών να διευκολύνουν (...) την πρόσβαση στα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα και την άσκησή τους εντός της Κοινότητας, αναγνωρίζοντας αυτά τα διπλώματα, πιστοποιητικά ή άλλους τίτλους στο έδαφός τους».

*

Αυτά «διέτασσαν» πριν είκοσι χρόνια οι Βρυξέλλες. Και ποιος (ποια) αλήθεια υπέγραφε εκείνη τη «διαταγή»; Τα επίσημα πρακτικά είναι αδιάψευστα: Ηταν η τότε επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κατόπιν πολλές φορές υπουργός και νυν μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Βάσω Παπανδρέου, που ζητούσε εκ μέρους των επιτρόπων από τις χώρες της ΕΕ - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - να αναγνωρίσουν τα ψευτοκολέγια.

Σήμερα εκείνη την υπογραφή της Βάσως Παπανδρέου έρχεται ένας άλλος υπουργός, ο κ. Στυλιανίδης, να την... τιμήσει. Πρόκειται, φυσικά για υπουργό της κυβέρνησης του άλλου κόμματος, της ΝΔ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει ότι η πολιτική τους είναι κοινή. Και δεν υπάρχει ούτε υποσημείωση αυτής της πολιτικής στην οποία να μην είναι βουτηγμένοι και οι δυο, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέχρι το λαιμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ