Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O μικρομεσαίος αγρότης δε... χωράει στα οράματα των «ευρωμονόδρομων» και της «Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» αφού οι «θέσεις» έχουν «κλείσει» για τους μεγάλους γαιοκτήμονες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε «σύγχρονες» καλλιέργειες, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα από εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων έχει μετατραπεί σε εισαγωγέα.

Σαφέστατα ήταν τα παραπάνω συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία. «Υπάρχει και άλλος δρόμος» τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τασσόμενη υπέρ των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα έχουν από το κράτος τα μέσα για να καλλιεργήσουν και να παράγουν. Οπως τόνισε, την ευθύνη για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παράλληλα οι βουλευτές του ΚΚΕ μετέφεραν χτες στο Κοινοβούλιο τη φωνή οργής και απόγνωσης από τις βασικές αγροτικές περιοχές της χώρας.

Πάντως τόσο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν ακόμη μια φορά την εμμονή τους στην καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ ανταλλάσσοντας κατηγορίες για τη ...διαχείρισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ