Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική στις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης

Στο απυρόβλητο η - έτσι και αλλιώς - κοινή στρατηγική

Με τη γνωστή ανώδυνη επωδό «άμεσα εκλογές» και αποδίδοντας τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στη νεοσυντηρητική διαχείριση, επιχείρησε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, να συγκαλύψει τη δικομματική στρατηγική συμπόρευση στις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης και να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ, δήθεν, σαν ...«προοδευτική δύναμη αλλαγής».

Επικεντρώνοντας την κριτική του στις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης της ΝΔ και εγκαλώντας τη για έλλειψη πολιτικής αντίληψης, επιδίωξε να κρύψει ότι πίσω από τις κούφιες φραστικές κορόνες κρύβεται η αγαστή συνεργασία των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» στην προώθηση και υλοποίηση, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, μιας πολιτικής που ενισχύει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο ένα και μοναδικό αίτημα και πολιτικό στόχο που θέτει το ΠΑΣΟΚ, στην αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού, δήλωσε ότι «στις περιπτώσεις όπου ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βρίσκονται σε δύσκολη θέση, δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τη λύση δίνει ο λαός».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και την αναφορά του Κ. Καραμανλή ότι ο ίδιος «καταλαβαίνει τους νέους», ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να αναρωτηθεί «γιατί οι νέοι είναι στους δρόμους, αν πράγματι ο κ. Καραμανλής τους καταλαβαίνει τόσο καλά».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, δήλωσε ότι «μετά τους παραπλανηθέντες υπουργούς έχουμε και παραπλανηθέντα πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερις μήνες αποκαλύψεων, προκειμένου να αναγνωρίσει υπό το βάρος αυτών ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Πίσω από τις φραστικές αντεγκλήσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να κρύψει ότι το σκάνδαλο της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας έχει «πρασινογάλαζη» σφραγίδα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο ίδιος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ