Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντί ΚΚΕ παραλήρημα ΚΟΕ

Δεν καλύφθηκε η ΚΟΕ, ως φαίνεται, απ' τις τόσες και τόσες ανακοινώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τις άλλες τόσες συνεντεύξεις και δηλώσεις στελεχών του, που κατήγγειλαν το ΚΚΕ - για το γεγονός ότι επισήμανε το αυταπόδεικτο - χρεώνοντάς του ως και το προπατορικό αμάρτημα και εξέδωσε προχτές και δική της ανακοίνωση, ανακεφαλαιώνοντας την αντιΚΚΕ προπαγάνδα και «συμβουλεύοντας» τους κομμουνιστές τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται...

Διερωτάται η ΚΟΕ: «Γιατί τόση νομιμοφροσύνη;». Διερωτώμεθα κι εμείς: Πού απευθύνει το ερώτημα; Στο ΚΚΕ; Λάθος παραλήπτη διάλεξε. Το μήνυμα επιστρέφεται στον αποστολέα του. Εκεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάτι παραπάνω από νομιμοφροσύνη γνωρίζουν: Στην ΕΕ και τις ντιρεκτίβες της. Στο σύστημα που θέλουν να μερεμετίσουν. Κι επειδή αυτό θέλουν πάει πολύ να παραδίδει στο ΚΚΕ μαθήματα η ΚΟΕ για το πώς «σε καιρούς κοινωνικής έντασης και πολιτικής αστάθειας» οι κομμουνιστές επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα, «να το τραυματίσουν, να το περιορίσουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να το γκρεμίσουν». Και να καταγγέλλει μάλιστα το ΚΚΕ ότι απ' «την πρακτική αυτή έχει πάρει διαζύγιο».

Αλήθεια, όμως, αυτό θέλουν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό ήθελαν οι κουκουλοφόροι ροπαλοφόροι; Κι από πότε το γκρέμισμα του συστήματος ταυτίζεται με το γκρέμισμα βιτρινών ή με το γκρέμισμα μιας κυβέρνησης, για να έρθει μια άλλη, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική γιατί ίδια παραμένει η τάξη που έχει την εξουσία; Ποιον πιστεύει ότι πείθει η ΚΟΕ, κάνοντας λόγο για γκρέμισμα του συστήματος και ούσα η ίδια οργανικό κομμάτι μιας πολιτικής δύναμης που όχι μόνο δεν έθεσε ποτέ τέτοιο στόχο, αλλά στηρίζει όλους τους πυλώνες του συστήματος αυτού; Στηρίζει την ΕΕ και υποστηρίζει την παραπέρα ισχυροποίησή της μέσω της πολιτικής ενοποίησης. Στηρίζει αντιλαϊκές πολιτικές εκεί όπου από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ασκεί διοίκηση. Στηρίζει τελικά το ίδιο το σύστημα, καλλιεργώντας αυταπάτες περί της δυνατότητας εξανθρωπισμού του!

Το παραλήρημα της ΚΟΕ, βέβαια, έχει και συνέχεια: «Κόμμα της εργατικής τάξης ή της "τάξης, ησυχίας και ασφάλειας"; Η ηγεσία του ΚΚΕ μιλάει πολύ για την εργατική τάξη, την ταξική συνείδηση και τους ταξικούς αγώνες. Με τη στάση της όμως δείχνει ότι είναι κόμμα υπεύθυνο, κόμμα των νοικοκυραίων. Κόμμα που επιθυμεί να γίνονται τα πάντα εντός πλαισίων»!

Εδώ γελάμε. Και τι άλλο να κάνουμε, όταν αυτά γράφονται και λέγονται και διακινούνται απ' τη συνιστώσα μιας δύναμης, η οποία αυτούς τους όρους τους έχει εξοβελίσει ακόμα κι απ' το λεξιλόγιό της. Από μια δύναμη που έχει κάνει σημαία της τον «πολίτη», που έχει αρνηθεί το ρόλο και την αποστολή της εργατικής τάξης και θεωρητικολογεί περί «νέων ιστορικών υποκειμένων». Από μια δύναμη που γνωρίζει πράγματι καλά από πλαίσια και όρια, γιατί τα συνδιαμορφώνει και προσπαθεί να πείθει την εργατική τάξη, το λαό και το κίνημά του πως αυτά είναι ιερά και απαραβίαστα.

Κατηγορεί η ΚΟΕ το ΚΚΕ για «ρόλο διαφύλαξης της κοινωνικής ειρήνης και ηρεμίας». Η ΚΟΕ, κομμάτι μιας δύναμης που έκανε σημαία της τον κοινωνικοεταιρισμό και τους κοινωνικούς διαλόγους. Μιας δύναμης που και σήμερα πορεύεται χέρι χέρι με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εχουν χάσει κάθε μέτρο και κάθε αίσθηση της πραγματικότητας.

Τέλος, για τα περί εκλογών και για το αν το ΚΚΕ θέλει ή δε θέλει να πέσει η κυβέρνηση. Η συζήτηση αυτή είναι βολική για όσους ό,τι κάνουν το κάνουν με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη. Ανάμεσά τους δεν είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ παλεύει πάντα και παντού για την ανασύνταξη του κινήματος, την ανάπτυξη αγώνων, για να καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση, άρα και στην κάλπη όποτε στηθεί, η δικομματική εναλλαγή και η πολιτική από και για την άρχουσα τάξη. Παλεύει στη βάση συγκεκριμένης πολιτικής πρότασης την οποία έχει καταθέσει στο λαό.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για ποιο πράγμα παλεύει; Για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή στην κάλπη; Τι προτείνει στο λαό; Να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και να έρθει τι στη θέση της; Μια κυβέρνηση της «ριζοσπαστικής αριστεράς» που θα εφαρμόσει την πολιτική του αντιδραστικού κεφαλαίου;

Τέλος. Αν κάποιος δυσφημεί τον κομμουνισμό είναι αυτοί που τον επικαλούνται στην «ταμπέλα» τους και τον αρνούνται πλήρως με την πολιτική τους πράξη. Αν, πάντως, η ΚΟΕ θέλει να πιστεύει ότι η πράξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πράξη ανατροπής της «σημερινής κατάστασης», ας την αφήσουμε να ονειρεύεται. Κι εφόσον σε ό,τι αφορά στα του οίκου της τα έχει όλα λυμένα, μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με το ΚΚΕ.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ