Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο στόχαστρο η οργανωμένη πάλη

Από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δε θα περίμενε κανείς διαφορετική αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πραγματικότητας, που κυριαρχήθηκε από τη λαϊκή και νεολαιίστικη δράση τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Η αναπαραγωγή των τυφλών χτυπημάτων για να δημιουργούν ψυχολογία τρόμου και από την άλλη η παρουσίασή τους ως εξέγερση για να ενισχύει είτε φοβικά αντανακλαστικά είτε διαθέσεις αδιέξοδης εκτόνωσης της συσσωρευμένης αγανάκτησης από την κρατική βία και την αντιλαϊκή πολιτική, συνοδευόταν από την αποσιώπηση της οργανωμένης μαχητικής μαζικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αλλά και του ταξικού εργατικού κινήματος και του οργανωμένου μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Που συντάχτηκε μαζί με τους εργάτες.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν ένας χείμαρρος τηλεοπτικών εικόνων, ρεπορτάζ και άρθρων έχει κατακλύσει τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με κοινό παρονομαστή όλων αυτών, σε πρώτο επίπεδο τον εντυπωσιασμό και σε δεύτερο την πλήρη αποσιώπηση και συσκότιση οποιασδήποτε δραστηριότητας του οργανωμένου μαζικού λαϊκού κινήματος. Σταθερός στόχος τους, ο αποπροσανατολισμός του λαού και η χειραγώγησή του. Στο βαθμό δε, που δεν μπορούν να τον αδρανοποιήσουν, επιδιώκουν να στρέψουν τις πιο ζωντανές και ενεργές δυνάμεις του λαού και της νεολαίας, σε αδιέξοδα μονοπάτια ανώδυνα για το σύστημα που μπορεί να αποδειχθούν και επωφελή για αυτό.

Λες και τελούν υπό ενιαίο κέντρο καθοδήγησης, όλα τα αστικά ΜΜΕ, σ' έναν απόλυτο συντονισμό, την αποσιώπηση των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έγιναν την περίοδο αυτή, ακολούθησε η αποσιώπηση της δράσης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, (ΣΑΣΑ). Για παράδειγμα, η περικύκλωση της Αθήνας από το ΣΑΣΑ, οι κινητοποιήσεις έξω από τα υπουργεία Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, εξαφανίστηκαν για να προβληθεί μια κινητοποίηση, δυνάμεων που ωθούν στη χειραγώγηση των μαθητών, στη ΓΑΔΑ. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι χιλιάδες μαθητών, επειδή ακριβώς τους χαλάνε το σκηνικό που θέλουν να στήσουν, εξαφανίζονται ως διά μαγείας από τα τηλεοπτικά πλάνα, ενώ καμιά φορά εμφανίζονται μόνο για να «ντύσουν» με εικόνα τα άλλα ρεπορτάζ, αυτά που θέλουν, εφαρμόζοντας το δόγμα που λέει ότι «αν η πραγματικότητα δε μας βολεύει, τόσο το χειρότερο γι' αυτή». Ανάλογη αντιμετώπιση είχε τις ίδιες μέρες και η στάση του ΚΚΕ στη Βουλή, σχετικά με το πόρισμα γύρω από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, όπου την ξεκάθαρη θέση του Κόμματος την ποδοπάτησαν, εμφανίζοντας πότε ότι το ΚΚΕ ταυτίζεται με την κυβέρνηση και πότε ότι συμπλέει με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το πρόβλημά τους δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας αλλά η παραποίησή της σύμφωνα με τις ανάγκες των σχεδίων που υπηρετούν.

Τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών κατευθύνουν την αστική προπαγάνδα εκεί που θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, στις λαϊκές συνειδήσεις εμφανίζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Η παραποίηση ή η αποσιώπηση της δράσης του οργανωμένου ταξικού εργατικού κινήματος, αποτελεί μέθοδο παρεμπόδισης της ενίσχυσής του. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ είναι ο στόχος τους προκειμένου να θωρακίσουν την αστική εξουσία. Γι' αυτό ακριβώς συσκοτίζουν, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και θολώνουν το τοπίο. Να γιατί πρέπει να ανεβάσουμε την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» και τη μελέτη του, να γιατί ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός «902», είναι δικά μας όπλα στην πάλη κατά της πολιτικής γραμμής της πλουτοκρατίας.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ