Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μ' ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»; «Ηρθε η ώρα για τους πρυτάνεις και τους καθηγητές των πανεπιστημίων να πουν τα πράγματα με το όνομά τους (...) όταν γνωρίζουν πως κάποιος πανεπιστημιακός χώρος έχει καταληφθεί από ανθρώπους οι οποίοι τον χρησιμοποιούν ως αποθήκες πυρομαχικών για οδομαχίες οφείλουν να ζητήσουν την επέμβαση της πολιτείας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ: «Αρκετές γενιές της ελληνικής Κεντροαριστεράς έζησαν με το μύθο του "γαλλικού εργαστηρίου" - όλα ξεκινούν από το Παρίσι και ειδικότερα από το Μπιγιανκούρ. Για πρώτη φορά πολλοί στο εξωτερικό πιστεύουν ότι το Μπιγιανκούρ είναι γωνία Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας» (το σχόλιο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ: «Ανοιγμα Αλαβάνου στη βάση του ΚΚΕ (...) όπως είπε δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας "με τη σημερινή ηγεσία και με τις σημερινές πολιτικές" του κόμματος της παραδοσιακής Αριστεράς, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ» (η καταγραφή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΠΑΝΕ: «Ενα πρόσφατο βιβλίο του Αλεξάντρ Φιλίποφ παρουσιάζει τον Στάλιν ως έναν εκσυγχρονιστή και αποτελεσματικό ηγέτη (...) "χρησιμοποιείτε επιχειρήματα που οι νέοι δεν καταλαβαίνουν" απάντησε ο υπουργός Παιδείας Αντρέι Φούρσενκο στους ξένους ιστορικούς που διατύπωσαν ερωτήματα για το βιβλίο αυτό. Πράγματι, οι σημερινοί νέοι της Ρωσίας - και όχι μόνο αυτοί - κοιτούν με άλλο μάτι τον άνθρωπο που με την υποχρεωτική εκβιομηχάνιση προκάλεσε εκατομμύρια θύματα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Λεβ Γκουντκόβ, διευθυντής του κέντρου αναλύσεων Levada, το 12% του πληθυσμού που έβλεπε θετικά τον Στάλιν την προηγούμενη δεκαετία έχει ξεπεράσει σήμερα το 50%. Κι ανάμεσά τους, είναι πολλοί Ρώσοι με ανώτατη μόρφωση» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ