Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζήτησε συναίνεση από όλη τη Βουλή σε θεσμικά μέτρα

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε με αφορμή το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, ενώ τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Παράλληλα, ζήτησε συναίνεση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής σε θεσμικά μέτρα, όπως αλλαγές στη λειτουργία διαφόρων διοικητικών οργάνων.

Οπως υποστήριξε, «αργά ανέλαβε ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη», προσθέτοντας: «Οι πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να αναληφθούν τόσο φθηνά (...). (Ο Κ. Καραμανλής) έρχεται καθυστερημένος 5 χρόνια». Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση σημείωσε: «Οργανώσατε το σκάνδαλο (...). Η ευθύνη ξεπλένεται μόνο με έναν τρόπο, την αποχώρηση της ΝΔ από τη διακυβέρνηση». Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «η κριτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αξιόπιστη» αφού «δε μιλάει καθόλου για τις δικές του ευθύνες». Οπως είπε, «το σκάνδαλο υπάρχει και πριν το 2004», ενώ απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «έχετε μια ευκαιρία, αξιοποιήστε την προκειμένου να αναλάβετε το μερίδιο των δικών σας ευθυνών» και «να αντιμετωπίσετε σωστά τα ζητήματα». Διευκρίνισε για τις ευθύνες πως «δε λέμε ότι είναι ίδιες με αυτές της ΝΔ». Οσον αφορά στο «διά ταύτα» ο Αλ. Αλαβάνος εστίασε στις προτάσεις του ΣΥΝ για το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους, ζητώντας δημοψήφισμα για το όλο θέμα, ενώ ταυτόχρονα εξήρε την πρόσφατη τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών υποστηρίζοντας πως αποτελούν το «6ο πόρισμα για την υπόθεση του Βατοπεδίου», σημειώνοντας ότι «θα στηρίξουμε και ελπίζουμε σε αυτό το μοναδικό κίνημα της νέας γενιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ