Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»

Στέλνοντας το μήνυμα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» για μια ακόμα φορά χτες βράδυ, οι Λαρισαίοι διαδήλωσαν και χτες το βράδυ στους δρόμους της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ. Με τη συμμετοχή τους στην πικετοφορία διατράνωσαν την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα τους. Ο αγώνας κατά της κρατικής βίας και καταστολής, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αγώνας για τη δουλειά, για το μισθό, για την Παιδεία και Υγεία του λαού.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από την πλατεία Εβραίων, όπου στο χαιρετισμό του ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις μαζικές κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, αλλά και στο νομό ενάντια στην κρατική καταστολή, την τρομοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αυτές πρέπει να συνεχιστούν μέσα από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα. Κάλεσε, επίσης, το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε να δράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην εφαρμογή αυτού του «τρομονόμου» που επιχειρείται και στρέφεται κατά των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ανοίγει νέο κεφάλαιο ποινικής βαρβαρότητας και καταστολής. Και καταλήγοντας τόνισε ότι η μόνη απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία είναι ο οργανωμένος, ταξικός αγώνας, η οργανωμένη και περιφρουρημένη λαϊκή κινητοποίηση.

Στη συνέχεια, με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, που έδωσαν μαχητικό «παρών» στην πικετοφορία, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για σήμερα, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ