Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αρχισε με Μανούση

Τις γνωστές κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Α. Παυλίδη που έχει εκθέσει στον ανακριτή επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης, που άνοιξε χθες με την κατάθεσή του τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Κατά τον εφοπλιστή, μόλις ανέλαβε το υπουργείο ο Α. Παυλίδης άρχισαν οι αυθαίρετοι αποκλεισμοί της εταιρείας του από τους διαγωνισμούς για τη δρομολόγηση πλοίων στη λεγόμενη «άγονη γραμμή» του Αιγαίου και έγιναν συνηθισμένη πρακτική οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί. Είπε ότι μπροστά σε αυτήν την κατάσταση επισκέφθηκε τον υπουργό στο γραφείο του, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και ισχυρίστηκε ότι ο Α. Παυλίδης τον παρέπεμψε στο στενό του συνεργάτη Π. Ζαχαρίου. Κατά τον Φ. Μανούση, ο Π. Ζαχαρίου του είπε ότι λύσεις για το πρόβλημα βρέθηκαν, «αρκεί να εξασφαλίσουμε τα γεράματά μας» και «να καλυφθούν τα χρέη από το διαμέρισμα που πήρε στη θυγατέρα του ο υπουργός». Κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε η κάλυψη των εξόδων του υπουργού για τις περιοδείες του στα Δωδεκάνησα, καθώς και η κατάθεση χρημάτων σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Ο εφοπλιστής είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Π. Ζαχαρίου (που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του 4-5 φορές) ενεργούσε κατόπιν εντολής του υπουργού και τόνισε ότι η απαίτηση χρημάτων σε μετρητά, επιταγές, καθώς και για λοιπές διευκολύνσεις έμοιαζαν «με μεθόδους που χρησιμοποιούν οι νονοί της νύχτας».

Ο Φ. Μανούσης έκανε συχνές αναφορές στην κομματική του τοποθέτηση ως στελέχους της ΝΔ (ήταν γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ επί Μητσοτάκη) και είπε ότι για την υπόθεση έστειλε προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Η όλη κατάθεση ανέδειξε όλο το βρώμικο σκηνικό που υπάρχει στο χώρο των λεγόμενων «άγονων γραμμών», τον οποίο νέμονται διάφοροι εφοπλιστές και όπου κυριαρχούν οι μίζες, οι ρεμούλες και οι στημένοι διαγωνισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ