Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δύναμη στην πάλη του λαού

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Χαλκίδα, ενόψει των ευρωεκλογών

«Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη των ευρωεκλογών και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για βουλευτικές εκλογές. Καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, άνθρωπο τον άνθρωπο, να στείλουμε το μήνυμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ, της ενίσχυσής του».

Αυτό το μήνυμα - κάλεσμα απηύθυνε, την Τρίτη το βράδυ, από την «κόκκινη» πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας μπροστά σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση κομμουνιστών και ΚΝιτών, φίλων και οπαδών του Κόμματος, εργαζομένων, με τη νεολαία να δίνει τον τόνο με τα δυναμικά συνθήματα. Ανάμεσα στα άλλα, ο ομιλητής θα τονίσει:

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπαλλήλους, στην αγροτιά , στους μικρούς Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους, στη νεολαία μας. Απευθύνεται ιδιαίτερα σ' αυτούς που δεν έχουν συναντηθεί ακόμα με το ΚΚΕ, που έχουν κάνει άλλες επιλογές, έχουν στηρίξει άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τους λέμε να σκεφτούν... Καμιά υποχώρηση! Οργάνωση, Αντίσταση, Απειθαρχία στις αντιλαϊκές αποφάσεις, διεκδικητικός αγώνας!

Μαζική καταψήφιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί την ίδια γραμμή πλεύσης, όπως αποδείχτηκε τα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και τώρα σαν αντιπολίτευση.


Μαζική καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι ο τοποτηρητής των μεγάλων συμφερόντων. Να δείξει ο λαός τη δύναμή του. Η οργή, η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, ο προβληματισμός να εκφραστούν στις ευρωεκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη στην πάλη του λαού για τα προβλήματά του και θα ανοίξει το δρόμο για την απαλλαγή από τα βάσανα που αντιμετωπίζει... Κοινή πάλη με τους κομμουνιστές, ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ισχυροποίηση του ταξικού, αγωνιστικού κινήματος και αποδυνάμωση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτές είναι προϋποθέσεις για να γίνει ο αγώνας αποτελεσματικός.

Συνεχίζοντας θα υπογραμμίσει:

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Καμιά συναίνεση με την πολιτική των εκμεταλλευτών.

Τα μέτρα που παίρνουν είναι σκληρά και δε θα είναι προσωρινά, θα παραμείνουν μετά την κρίση διαμορφώνοντας ένα ακόμα πιο εκμεταλλευτικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία.

Με την πάλη και με την ψήφο μας να καταδικάσουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στο Δημόσιο σαν επαγγελματικό Ταμείο χτυπώντας στην καρδιά, χτυπώντας στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, βάζοντας σε αμφισβήτηση κάθε δικαίωμα.

Επιβεβαιώθηκε ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική διακρατική Ενωση που κινητήρια δύναμη έχει τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να γίνει πιο ανταγωνιστικό, να επεκταθεί, να αποκτήσει ακόμα περισσότερα κέρδη.

Η ΕΕ δεν αλλάζει προς όφελος των λαών. Είναι από τη φύση της αντιλαϊκή, γίνεται συνεχώς και πιο αντιδραστική γιατί υπηρετεί συγκεκριμένα ταξικά, μεγάλα συμφέροντα που τα διαχειρίζονται φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά και νεοαριστερά κόμματα, κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αναγκάζονται να εφαρμόσουν μια πολιτική με την οποία δεν συμφωνούν. Τα κόμματα αυτά και οι κυβερνήσεις που σχηματίζουν συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΕ, συναποφασίζουν. Εχουν την ευθύνη της συνενοχής.

Οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα κόμματα ευθύνονται για όλα τα προβλήματα, έχουν την ίδια στρατηγική και ο καυγάς τους είναι για την καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας. Τα περί «κράτους πρόνοιας» και «πράσινης οικονομίας» που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι στάχτη στα μάτια του λαού.

Αποτελεί προσπάθεια ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, που το βιάζει καθημερινά, το καταστρέφει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα

Θέλουμε να απευθυνθούμε ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ή προβληματίζονται θετικά για το κόμμα αυτό, αγανακτισμένοι από τη ΝΔ. Τους καλούμε να σκεφτούν πολύ, να εξετάσουν κριτικά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, να δούνε τις θέσεις του απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στο NATO, στις ΗΠΑ, στους βιομηχάνους , στους εφοπλιστές , στους τραπεζίτες, να εξετάσουν τις θέσεις του για τις ιδιωτικοποιήσεις για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας. Να σκεφτούν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησε, μαζί με τη ΝΔ, την άθλια συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με αύξηση 77 λεπτά του ευρώ διαμορφώνοντας τους κατώτερους μισθούς στα 700 ευρώ μεικτά.

Τους καλούμε να καταδικάσουν τον εμετικό αντικομμουνισμό του Πάγκαλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες της ηγεσίας του, παίρνοντας υπόψη ότι αυτό το δηλητήριο χρησιμοποιείται από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις και χρησιμοποιείται πάντα κατά των εργαζομένων, κατά του λαού.

Να βρεθούμε μαζί, να παλέψουμε μαζί, παρά τις διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε στους λαϊκούς ανθρώπους που ψηφίζουν τα κόμματα του δικομματισμού, αλλά και τα άλλα κόμματα, και στην πορεία αγανακτούν μετανιώνουν και προβληματίζονται για την επιλογή που θα κάνουν.

Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ελίσσεται και χρησιμοποιεί τη διγλωσσία για να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο ΣΥΝ ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, πάνω στην οποία στηρίζεται η ΕΕ. Δηλαδή ψήφισε και στήριξε τη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Εχει στηρίξει βασικές αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ , όπως η Κοινή Αντιαγροτική Πολιτική. Είναι υπέρ της καπιταλιστικής ενοποίησης, της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας που είναι εργαλείο του ιμπεριαλισμού κατά των λαών. Ο ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ του ελαστικού χρόνου εργασίας , υπέρ των 65 και πάνω ωρών δουλειάς την βδομάδα, στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι αμαρτίες του ΣΥΝ , η αναξιοπιστία, η αφερεγγυότητα δεν ξεπλένονται με την αντικαπιταλιστική ρητορεία κάποιων περιθωριακών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αυτό αποδεικνύει τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό αυτού του κόμματος, που τον ζήσαμε, άλλωστε, στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη παρουσιάζοντας τους προβοκατόρικους μηχανισμούς σαν λαϊκό κίνημα. Και ο ομιλητής κατέληξε:

Ο εκβιαστικός ισχυρισμός που λέει ότι μακριά από την ΕΕ η χώρα θα απομονωθεί, είναι μύθος. Η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά απαλλαγμένη από τις βδέλλες που εκμεταλλεύονται το λαό, απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις, στηριγμένη στο λαό της , οικοδομώντας μια νέα κοινωνία, διατηρώντας και αναπτύσσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν και χωρίς εκμεταλλευτές. Εχουν μεγάλη δύναμη, φτάνει να το πιστέψουν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ολα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνάντηση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Αυτό που καθορίζει, που πρέπει να καθορίζει τη στάση του κάθε εργαζόμενου, του κάθε ανθρώπου του μόχθου είναι η κοινωνική του θέση, το ταξικό του συμφέρον. Αυτό είναι το κριτήριο και το κριτήριο αυτό οδηγεί στη συνάντηση με το ΚΚΕ, στη στήριξη του στις ευρωεκλογές αλλά και στις άλλες πολιτικές μάχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ