Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΜΕΝΟΙ: «Στο σύνολό τους οι αυξήσεις μισθών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 35% σε σύγκριση με τις προβλέψεις του 2008 και κατά 43% σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ: «Οπως ανέφερε ο Δημ. Δασκαλόπουλος "ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 80 ετών, από καμία κοινωνία δεν μπορεί να ζητηθεί και καμία δεν πρόκειται να ανεχτεί μέτρα λιτότητας όταν ζητούνται από ένα αναξιόπιστο κράτος» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: «Το 1985 (...) ο Α. Παπανδρέου (...) αρνήθηκε τις προεκλογικές "καλύτερες μέρες" και απέδωσε τη στροφή με το συμβολικό, έμπνευσης Κώστα Σημίτη, "καταναλώνουμε περισσότερα απ' όσα παράγουμε" (...) το 1993 επίσης (...) πάλι επέλεξε ένα καθαρό μήνυμα (...) όρισε τον χαρακτήρα της επέμβασης με τη φράση "το χρέος ή θα το αφανίσουμε ή θα αφανίσει τη χώρα" (...) το δυστύχημα είναι ότι για την ώρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα αντίστοιχο δίδυμο σαν εκείνο του Ανδρέα με τον Σημίτη» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ «ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ»: «Υπάρχει ζωτική ανάγκη να δοθεί ειδική προσοχή στους "χαμένους" της κοινωνίας, σχεδιάζοντας μια αντίδραση στην παρούσα κρίση (...) οι παρούσες οικονομικές κρίσεις δεν έχουν θα έλεγα ανάγκη έναν "νέο καπιταλισμό" αλλά απαιτούν μια νέα κατανόηση των παλαιότερων ιδεών» (ο καθηγητής του Χάρβαρντ Amartya Sen στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΕΡΔΟΣ: «"Πράσινος" καπιταλισμός: προτείνοντας έναν "επαναστατικό δρόμο" προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα η ένωση εργοδοτών της Βρετανίας, CBI, δείχνει πως είναι "συντονισμένη" με τη λαϊκή σκέψη και τους προβληματισμούς του κόσμου (...) η πρόταση της CBI να προβλέπονται ανταμοιβές για τους καταναλωτές που αλλάζουν το παλαιό τους αυτοκίνητο βρίσκεται στο σωστό δρόμο» (το άρθρο σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ