Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αντικομμουνισμός των Οικολόγων - Πράσινων

«Βιώσιμος τουρισμός σε μια ενωμένη Ευρώπη». Αυτός είναι ο φαινομενικά αθώος τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνεργασία με την Ομάδα των «Πρασίνων» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μόνο που η διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί με ποδήλατα, ύστερα μάλιστα από πρόταση του Γερμανού «πράσινου» ευρωβουλευτή Μ. Κράμερ, δεν είναι καθόλου «αθώα». Πρόκειται, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, για μια «διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή μνήμης κατά μήκος του πρώην "Σιδηρού Παραπετάσματος" ως παράδειγμα "ευγενούς κινητικότητας" στον τουρισμό και ως σύμβολο της επανένωσης της Ευρώπης»!

Η αντικομμουνιστική υστερία που κλιμακώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση με το ανεκδιήγητο ψήφισμά της με το οποίο ταυτίζεται ο ναζισμός με τον κομμουνισμό, ενώ οι κυβερνήσεις των πρώην σοσιαλιστικών χωρών κατηγορούνται για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», βρήκε πλέον και ...«πράσινα» δεκανίκια!

Δεν είναι παράξενο. Αλλωστε, και η Ομάδα των «Πρασίνων» ψήφισε με χέρια και με πόδια το κατάπτυστο ψήφισμα. Και στο κάτω κάτω της γραφής τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι Ελληνες Οικολόγοι - Πράσινοι, βαστάζοι της «πράσινης οικονομίας» και πράσινου «new deal», που υποστηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις κερδοφόρες μπίζνες τους, με πρόσχημα το περιβάλλον, δεν είναι; Γιατί δηλαδή να μην είναι και αντικομμουνιστές; Τι σχέση έχουν με την πάλη του λαού για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο περιβάλλον;

Φαίνεται πως στον αντικομμουνιστικό καταμερισμό, υπάρχουν και οι δήθεν «ευαίσθητοι» περιβαλλοντικά, που με τις θέσεις τους, τη στάση τους και τις πρωτοβουλίες σαν αυτή, απλά αναπαράγουν - κάτω από το μανδύα της οικολογίας - ό,τι πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτός είναι ο ρόλος τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ