Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
Θέτει θέμα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Θέμα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών έθεσε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να καταργηθεί και το σχετικό άρθρο 86 του Συντάγματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «κωμικό εφεύρημα» τον προστατευτικό χαρακτήρα των υπαρχουσών διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών και είπε ότι «βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα». Μάλιστα, ανέφερε ότι «πρέπει να υπαχθούν οι πολιτικοί, όλοι οι πολιτικοί και οι υπουργοί στις κοινές ρυθμίσεις του δικαίου».

Παράλληλα, ο Ν. Δένδιας, εμμέσως πλην σαφώς, τάχτηκε υπέρ της επέκτασης του ωραρίου των δικαστηρίων, της μείωσης του χρόνου των δικαστικών διακοπών και της αύξησης της απονομής της Δικαιοσύνης. Ζήτησε να υπάρξει συναίνεση σ' αυτά τα θέματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς, όμως, εδώ έχουμε επιτύχει ιδιόρρυθμη συναίνεση. Συναινούμε αμέσως σε ό,τι αφορά άλλους και ποτέ σε ό,τι αφορά εμάς. Ετσι, δεν επεκτείνουμε το ωράριο των δικαστηρίων, δε μειώνουμε τις δικαστικές διακοπές, δεν κοστολογούμε εν ονόματι του δημοκρατικού δικαιώματος προσφυγής στη Δικαιοσύνη τι καταβάλλει ο ατυχής Ελληνας φορολογούμενος για να συντηρείται ο τεράστιος μηχανισμός χειρισμού μισού σχεδόν εκατομμυρίου μηνύσεων ετησίως»...

Τέλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταφέρθηκε κατά της πολυνομίας. «Το ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης - είπε - έχει δυστυχώς καταλήξει σ' ένα επίπεδο οιονεί αρνησιδικίας», ενώ πρόσθεσε ότι 34 νομοθετήματα για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια έχουν αποτύχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ