Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για τα αυθαίρετα

Γι' αυτές τις περιπτώσεις το ΚΚΕ ζητά την κατεδάφιση όπου υπάρχουν βίλες και κυρίως να περάσουν στο Δημόσιο, να εξαγοραστούν ή να δημευθούν η μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, η συνεταιριστική ιδιοκτησία στα δάση, στα βουνά κλπ. Εκτός αν όσοι κραυγάζουν για τα «αυθαίρετα των φτωχών» πιστεύουν ότι πρέπει ολόκληρες συνοικίες αυθαίρετες με σπίτια λαϊκών οικογενειών ακόμα και μέσα στην Αθήνα (Κυνοσάργους), στην Ανατολική Αττική ή και αλλού να κατεδαφιστούν και πολλοί άνθρωποι να μείνουν στο δρόμο, μετά από δεκαετίες εμπαιγμού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γεγονός είναι ακόμα ότι η κατασκευή, διατήρηση και νομιμοποίηση των αυθαιρέτων χρησιμοποιείται από τα κόμματα εξουσίας για την ενσωμάτωση στο σύστημα με τα γνωστά λαδώματα, τις οικοπεδοποιήσεις και καταπατήσεις. Εχει στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα κομματικών πελατειακών σχέσεων, που μετέτρεψε και μετατρέπει συνεχώς χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε ομήρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2004 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε νόμο με τον οποίο ρευματοδοτούσε για τρία χρόνια όλα τα αυθαίρετα, χωρίς να τα νομιμοποιεί. Τις διατάξεις του νόμου αυτού διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η γη πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκή ιδιοκτησία. Να υπάρχουν προγράμματα φτηνής λαϊκής στέγης έως και δωρεάν. Υπάρχουν σήμερα ζευγάρια που δεν μπορούν να βρουν σπίτι, είτε αυθαίρετο είτε νόμιμο, δουλεύουν για να πληρώνουν πανάκριβο ενοίκιο και την ίδια στιγμή 200.000 διαμερίσματα είναι απούλητα. Εκεί οδηγεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες - δηλαδή και η ανάγκη της κατοικίας - όπου η γη δε θα είναι εμπόρευμα, όλοι θα μπορούν να έχουν φθηνή και ποιοτική κατοικία, αλλά και παραθεριστική κατοικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ