Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να χτυπηθούν στην κάλπη η Σκύλλα και η Χάρυβδη

Ομιλία του Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, στην Καλαμαριά

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμαριά

Motion Team

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Να δώσουν με την ψήφο τους ένα καλό μάθημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αλλά και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους της Καλαμαριάς ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Ζιώγας, μιλώντας σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο.

«Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απελευθερωθούν από τα ψεύτικα διλήμματα, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη για τα λαϊκά δικαιώματα. Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι με τα μονοπώλια ή με το λαό, με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Ο λαός θα πρέπει να αγνοήσει τις Σειρήνες εκβιαστικών διλημμάτων και να καταψηφίσει τους δύο συνεταίρους του δικομματισμού, που ευθύνονται για τα προβλήματά του», τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας.

«Αντίθετα, πρόσθεσε, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να βάλουν μπροστά την εμπειρία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Ποια πολιτική δύναμη ήταν αυτή που στάθηκε δίπλα στους αγώνες τους. Που οργάνωσε ένα ρωμαλέο κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Με αυτό το κριτήριο και με το γεγονός ότι η επόμενη μέρα μπορεί να τους βρει πιο έτοιμους να αντισταθούν, θα πρέπει να βγάλουν από την κάλπη ένα δυνατό ΚΚΕ για να αναχαιτίσουν τη σφοδρή επίθεση που έρχεται στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση».


Motion Team

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ερμιόνη Τσακιρίδου και Δαμιανός Παπαδόπουλος. «Ψήφισε ΚΚΕ, γιατί η ψήφος μας κάθε 4 χρόνια δεν φτάνει. Κι αν είναι μόνο αυτή, τουλάχιστον να πιάσει τόπο. Τουλάχιστον να είναι το κόμμα που ψηφίζεις το ΚΚΕ», σημείωσε ο Δαμιανός Παπαδόπουλος. Επίσης ζήτησε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ να σκεφθούν σε ποιες στερήσεις τους έριξε η κυβέρνηση και από την άλλη πόσα κέρδη χάρισε στο μεγάλο κεφάλαιο. Από την άλλη, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε να σκεφθούν πού δίνουν την ψήφο τους, αφού, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «με καπιταλιστικό τσελεμεντέ σοσιαλιστικός μουσακάς δεν γίνεται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ