Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εκβιασμοί με διαχειριστικά ψευτοδιλήμματα

Βγάζει από το προεκλογικό κάδρο την αντιλαϊκή στρατηγική και προβάλλει το δίπολο το καλού και κακού εκφραστή της ίδιας πολιτικής

Εικονικές μονομαχίες γύρω από επιλεγμένα θέματα της οικονομίας στήνει διαρκώς η κυβέρνηση, προκειμένου να οξύνει τα ψευτοδιλήμματα και την πόλωση, κορυφώνοντας την επιχείρηση παραπλάνησης και εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να αναδεικνύει σε κάθε βήμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο καλύτερος διαχειριστής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναξιοπιστία και ανικανότητα του έτερου μονομάχου. Σε κάθε περίπτωση όμως η σφοδρή σύγκρουση δεν αφορά την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που είναι δεδομένη και κοινή, αλλά το ποιος από τους δύο μπορεί την υλοποιήσει με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο και συνάμα με τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου επέλεξε να σηκώσει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών, αναδεικνύοντας τα «6+1 ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες». Απαντώντας σε ένα προς ένα τα μέτρα που αναφέρονται σε φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό, ο Γ. Κουμουτσάκος κατέληξε λέγοντας «ό,τι παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν προτάσεις για τους δανειολήπτες γίνεται ήδη, έχει ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ», ομολογώντας δηλαδή ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ούτε και γι' αυτό το θέμα. Αντίθετα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρουν καμία προστασία στους δανειολήπτες πέρα από αυτή που ήδη προσφέρουν οι τράπεζες, τις επιθυμίες των οποίων σπεύδουν να κάνουν νόμο του κράτους.

Παράλληλα, η Ρηγίλλης διαδίδει ότι οι προσπάθειες για τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης αρχίζουν να αποδίδουν και το κλίμα έχει βελτιωθεί αισθητά ιδιαίτερα με τα ντιμπέιτ, επικαλούμενοι τις επαφές που έχουν με τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Την ίδια στιγμή όμως απειλούν με εισαγγελέα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο διακινούν «πληροφορίες» και «φήμες» για τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αλλά δε δημοσιοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο σιγουριά και «αέρα νίκης» δεν εξέπεμπε «η συζήτηση με πολίτες» που διοργανώθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» χτες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» στο Αιγάλεω με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή. Στην εκδήλωση απαγορεύτηκε η προσέγγιση των δημοσιογράφων, εκτός από το συνεργείο της ΕΡΤ, ενώ το ακροατήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επιλεγμένο μεταξύ στελεχών της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος προσπαθεί να κόψει τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα και τα σενάρια διαδοχής που έχουν αρχίσει να προβάλλονται από τα συγκροτήματα των ΜΜΕ. «Τα σενάρια περί διαδοχής στη ΝΔ και περί εσωκομματικών αντιπαραθέσεων αφορούν τους σεναριογράφους και όσους είναι θεατές αυτών των σεναρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, αποφεύγοντας βέβαια να κατονομάσει τους «σεναριογράφους». Πάντως στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν, έμμεσα έστω, στη συζήτηση αυτών των σεναρίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνει την αντιπαράθεση και «βλέπει» ενδεχόμενο εκλογών (2016-02-26 00:00:00.0)
Προτάσεις - ασπιρίνες για τη «διασφάλιση» των δανειοληπτών (2008-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-02-27 00:00:00.0)
«Μισάνοιχτα» σενάρια (2003-12-05 00:00:00.0)
Αναζητείται ...«θεράπων ιατρός»! (2003-02-18 00:00:00.0)
Ανθηση ταινίας μικρού μήκους (1999-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ