Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΠΑΣΟΚ
Δίνει τα πάντα για την ενίσχυση του κεφαλαίου

Για τους εργαζόμενους αρκούν οι «αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού»...

Χαρακτηριστική περίπτωση «πράσινης μπίζνας» είναι οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης, όπου οι εργοδότες βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών. Τέτοιες επιχειρήσεις θέλει να πριμοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηριστική περίπτωση «πράσινης μπίζνας» είναι οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης, όπου οι εργοδότες βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών. Τέτοιες επιχειρήσεις θέλει να πριμοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ
Μια «ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» υποσχέθηκε από τη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου θέτοντας όμως ταυτόχρονα πρώτιστο στόχο των κυβερνήσεων τη «διάσωση του τραπεζικού συστήματος»! Ο Γ. Παπανδρέου που προέδρευσε χτες σε συνεδρίαση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», όπου ζητήθηκαν οι προτάσεις της «επιτροπής Στρίγκλιτζ», την οποία έχει συστήσει η παγκόσμια σοσιαλδημοκρατία με στόχο την «αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», επιχείρησε να εμφανίσει τις θέσεις των «σοσιαλιστών» σαν το «διαφορετικό μοντέλο για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Πίσω από τις ανέξοδες κορόνες ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κρύψει ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια δέσμη κρατικομονοπωλιακών παρεμβάσεων ντυμένη με την «πράσινη ανάπτυξη», όπως αυτές που κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, που έρχονται να στηρίξουν την «ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία του πολυεθνικού κεφαλαίου με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, διανθισμένες από επιδόματα - πτωχοκομείου για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.

«Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της «σοσιαλιστικής διεθνούς». Ουσιαστικά πρότεινε να δοθούν τα «οικονομικά πακέτα» στις τράπεζες, αλλά αυτά να κατευθυνθούν στην «πραγματική οικονομία» δηλαδή στο βιομηχανικό κεφάλαιο. Οσο για τους εργαζόμενους αντί για «πάγωμα μισθών» να δοθεί ένα ξεροκόμματο σαν αυτό που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ στα λαϊκά στρώματα με αυξήσεις μέχρι 30 λεπτά του ευρώ τη μέρα!

Την ίδια ώρα στην Αθήνα εντεινόταν ο δικομματικός προεκλογικός καυγάς γύρω από τις θέσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό σύστημα και την «προστασία των δανειοληπτών». Η κυβέρνηση εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για «αοριστία» σχετικά με τους φορολογικούς συντελεστές, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «εξαπάτηση» σχετικά με τις προτάσεις του για τους δανειολήπτες, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις του αποτελούν ήδη νόμους που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση!

Δημαγωγία με τις πρώην ΔΕΚΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε χτες και σ' ένα ρεσιτάλ δημαγωγίας σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αλλά και τις εξελίξεις στο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε τεράστιο τμήμα της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε χτες μέσω του εκπρόσωπου του να υποστηρίζει ότι «η θέση μας ήταν αντίθετη με τη συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης» για την πώληση του ΟΛΠ στην κινέζικη εταιρεία «Cosco». Βέβαια, την ίδια στιγμή φρόντισε να σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «υπέρ του να υπάρχει ένας δημόσιος χαρακτήρας» και πρόσθεσε: «Αρα με αυτή τη λογική θέλουμε να ξαναδούμε αυτές τις συμφωνίες για να ωφεληθεί το δημόσιο συμφέρον». Αποφεύγοντας επιμελώς φυσικά να αναφερθεί σε επανακρατικοποίηση των λιμανιών.

Οσο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία το ΠΑΣΟΚ πούλησε στους Γερμανούς το 2002 έναντι εξευτελιστικής τιμής (1 δισ. ευρώ), όταν είχε ήδη εξασφαλίσει στους αγοραστές δημόσιες παραγγελίες πολλαπλού αντιτίμου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να δηλώσει: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις που γίνονται με μεγάλη ανησυχία, έχουμε μια συνολική λογική για την ανάγκη στήριξης όλου του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα και μέσα σε αυτή εντάσσεται και η περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά». Μια «λογική» βέβαια που ενισχύει και στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ