Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Συνειδητά αταξική προσέγγιση του περιβάλλοντος

Διακαναλική συνέντευξη χτες

Για τους Οικολόγους Πράσινους οι χιλιάδες φτωχοί αγρότες είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κομπογιαννίτες που ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο
Για τους Οικολόγους Πράσινους οι χιλιάδες φτωχοί αγρότες είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κομπογιαννίτες που ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο
Να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ευαισθησία ανθρώπων του μόχθου για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μετατρέποντάς την στο «όχημα» που θα τους οδηγήσει στο Κοινοβούλιο, επιδιώκουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι κι ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» να κατονομάσουν έστω τους πραγματικούς υπεύθυνους γι' αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό και απ' το βήμα της χτεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν δήλωσαν διατεθειμένοι να συνεργαστούν μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ ή με τη ΝΔ αν χρειαστεί, παραγράφοντας τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και των δύο αυτών κομμάτων. Δεν απέκλεισαν βεβαίως το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμπίπτουν στο να δείχνουν το «δέντρο» και να αγνοούν το «δάσος».

Κοινή συνισταμένη όλων όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν μια άποψη που θέλει η ποιότητα ζωής του λαού να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' την αταξική έννοια του περιβάλλοντος, αφαιρώντας συνειδητά από αυτό το περιβάλλον εργασίας και τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, το συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να επιβιώσει η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάλεσαν το λαό να ψηφίσει, με κριτήριο τα πεζοδρόμια και τη ρύπανση, το «ώριμο φρούτο εποχής», όπως αυτοχαρακτηρίστηκαν. Σε αντάλλαγμα υποσχέθηκαν «λαγούς με πετραχήλια», όπως ότι θα συμβάλουν ώστε να γίνουν οι «πολίτες συμμέτοχοι αλλαγών και συνδιαμορφωτές αποφάσεων», «υπεύθυνη οικονομία», «συμμετοχική δημοκρατία» και «οικονομική δραστηριότητα που θα σέβεται το περιβάλλον» και «θα δημιουργεί θέσεις εργασίας» σε τομείς όπως: Μονώσεις κτιρίων, εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους δουλειάς, έλεγχος κτιρίων για σπατάλη ενέργειας, φωτοβολταϊκά, σχεδιασμός κτιρίων που θα παράγουν την ενέργειά τους, βιολογικές καλλιέργειες, κατασκευή και συντήρηση αιολικών πάρκων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τομείς δηλαδή στους οποίους το κεφάλαιο βρίσκεται σε ετοιμότητα να δραστηριοποιηθεί, αφού πρώτα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, προνόμια και φτηνά εργατικά χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ