Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ακούραστα στη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό

Στην κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στην Καρδίτσα μίλησε χτες η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος

Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Ηχηρό, αισιόδοξο μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, στάλθηκε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ηταν το μήνυμα που έστειλαν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες και άλλοι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς.

Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Βαγγέλης Μπούτας και Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στο νομό Καρδίτσας. Στο χαιρετισμό του ο Β. Μπούτας τόνισε ότι το ΚΚΕ ο λαός το γνωρίζει από τους αγώνες στην καθημερινή πάλη για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα, από τη συμβολή του στους αγροτικούς αγώνες, στους αγώνες της εργατιάς, των φοιτητών, των σπουδαστών, των νέων. «Ψήφος στο ΚΚΕ - υπογράμμισε - σημαίνει δύναμη στο λαό, μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική συμβολή στην πάλη του για αντίσταση και αντεπίθεση».

Κάντε το τολμηρό βήμα

Με κάλεσμα στους κομμουνιστές να συνεχίσουν, ακούραστα, μέχρι το τελευταίο λεπτό, την εκλογική μάχη, ξεκίνησε την ομιλία της η Διαμάντω Μανωλάκου. Αναφερόμενη στα χειρότερα που θα έλθουν την επαύριο των εκλογών, σημείωσε ότι τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να εφοδιαστούν με κουράγιο και δύναμη, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός είναι δυνατός όταν επιλέγει να αγωνιστεί για το δίκιο του».

Ενα ενισχυμένο ΚΚΕ - τόνισε - μπορεί να βάλει φραγμούς στην επερχόμενη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση, το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα δυναμώσει το λαό για να διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά. «Καλούμε - είπε στη συνέχεια - όλους εσάς που προβληματίζεστε, να κάνετε το βήμα τολμηρά, αποφασιστικά και να ενισχύσετε, με την καρδιά και την ψήφο σας, το ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να αποκτήσει και την ικανή δύναμη στην εργατική τάξη και στο κίνημά της, στη νεολαία, σε όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από το ζυγό των μονοπωλίων. Να γίνει εκλογικά δυνατό. Να συνενώσει κάτω από τα λάβαρα του αγώνα όλες τις λαϊκές δυνάμεις για άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος της πλειονότητας του λαού, για αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας».


Αναφερόμενη στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, υπογράμμισε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συναινούν, ψηφίζουν και υλοποιούν τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ και της ΚΑΠ. ». Κι αφού κατέγραψε τα προβλήματα που, λόγω αυτής της πολιτικής, αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες - μείωση της αγροτικής παραγωγής και των τιμών παραγωγού, συρρίκνωση του εισοδήματος, μαζικό ξεκλήρισμα και διόγκωση της ανεργίας - σημείωσε ότι «η θέση του ΚΚΕ για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, είναι επίκαιρη και ρεαλιστική».

Αφερρέγγυος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Η Δ. Μανωλάκου έκανε αναφορά και στις θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, με αφορμή και τα όσα είπε από την Καρδίτσα χτες ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε ότι η χρεοκοπία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώνεται πλατιά σε λαϊκές συνειδήσεις όσο υποκλίνεται στην ΕΕ των μονοπωλίων και του πολέμου, όσο ωραιοποιεί την αντιαγροτική της πολιτική και παρουσιάζει ως λύση μια άλλη διαχείριση. «Να γιατί είναι αφερέγγυος ο ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2013-10-17 00:00:00.0)
Μπλόκο στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς (2009-09-24 00:00:00.0)
Διαγκωνίζονται ποιος θα τους ξεγελάσει περισσότερο (2004-02-03 00:00:00.0)
Πολιτικό μήνυμα έστειλαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (1998-10-13 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Απόφαση πολιτικής ανωμαλίας (1997-06-06 00:00:00.0)
Η ερήμωση είναι παρούσα! (1996-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ