Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Οι εργαζόμενοι μάς ξέρουν από τους καθημερινούς αγώνες

Στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων μίλησε χτες ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους
«Το ΚΚΕ ήταν και είναι μπροστά στην καθημερινή οργάνωση του αγώνα με στόχους και πλαίσιο πάλης που έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους του κεφαλαίου για ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη. Το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Στην WIND, στον Καρυπίδη, στον Κατσέλη, στον Παπουτσάνη, όπου στην πράξη αποτρέψαμε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ακυρώνοντας απολύσεις». Αυτό τόνισε χτες ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων.

Στην ομιλία του ο Γ. Τασιούλας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ έχει πολιτική συμμαχιών που είναι απόλυτα ρεαλιστική. Που μπορεί να συγκεντρώσει λαϊκές δυνάμεις σε γνήσια και αποτελεσματική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Μια συμμαχία που θα οικοδομείται πιο γρήγορα, όσο περισσότερο αποδυναμώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια στα διάφορα αναχώματα που χρησιμοποιεί το σύστημα για να ξαναβάζει στο χέρι τους εργαζόμενους.

Το κεφάλαιο δεν ανησυχεί που θα βρεθεί τώρα ενδεχόμενα στο τιμόνι το ΠΑΣΟΚ, όπως δεν ανησυχούσε το 2004 που βρέθηκε στο τιμόνι ΝΔ. Είναι δική τους επιλογή το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, γιατί εκτιμούν ότι διαθέτει τα μέσα εκείνα ώστε να αποτρέψει την λαϊκή δυσαρέσκεια. Δε χωράνε αυταπάτες για το πού το πάνε. Αν ήταν να προωθήσουν φιλεργατικές επιλογές δε θα ζητούσαν τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων. Οι επιδιώξεις τους είναι εχθρικές απέναντι στα συμφέροντά μας και υπηρετούν εκείνα της πλουτοκρατίας.


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που καθορίζεται από την εξουσία του κεφαλαίου. Μόνο σε μια μέρα 3.000 έμειναν χωρίς δουλειά, στην ΑΣΠΙΣ, στα καράβια του Αγούδημου, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Γι' αυτά δεν είπαν κουβέντα, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν». Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους ριζοσπάστες αγωνιστές, ανεξάρτητα αν συμφωνούν με το ΚΚΕ μέχρι τον τελικό προορισμό, τον σοσιαλισμό, εφόσον συνειδητοποιούν ότι όσο εφαρμόζεται η πολιτική που ευνοεί τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, να στηρίξουν το ΚΚΕ και δε θα το μετανιώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ