Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Είναι η ώρα να σταθούν μπροστά στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας μπροστά και μακριά, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Με την ψήφο τους να κάνουν τα πόδια του δικομματισμού να τρέμουν, ώστε να δυσκολευτούν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι καιρός να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Κοζάνης ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στη μεγάλη και μαχητική - παρά τη συνεχή βροχή - προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στον προεκλογικό ψευτοπόλεμο με νεροπίστολα ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, που θα καταλήξει μετεκλογικά σε επίθεση με πραγματικά πυρά κατά των συμφερόντων του λαού. Προσπαθούν να εμφανίζουν κάποιες καθαρά διαχειριστικές διαφορές ως διαφορετικές πολιτικές. Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία στην επικίνδυνη επιλογή του θεωρούμενου μικρότερου ή μεγαλύτερου κακού. Επιλογή που τελικά οδηγεί στον πλήρη αφοπλισμό της λαϊκής παρέμβασης.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν τα κόμματα με βάση την πολιτική και πρακτική τους και βεβαίως με την ίδια τους την πείρα. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το Ασφαλιστικό, όπου - όπως είπε - είναι έτοιμοι, όποιος κι αν βγει κυβέρνηση, να προχωρήσουν, μέσα από την καθιέρωση της λεγόμενης εθνικής σύνταξης, σε ένα ασφαλιστικό σύστημα με τρεις πυλώνες (προνοιακό βοήθημα, επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτική ασφάλιση), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το προχτεσινό κλείσιμο της «Ασπίς Πρόνοια», πέρα από το ότι οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, αναδείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο πόσο επικίνδυνο είναι να εμπιστευτεί κανείς την πιο κρίσιμη φάση της ζωής του στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Και δείχνει πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν διεκδικεί δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Επίσης, αναφέρθηκε στις ανώδυνες ρυθμίσεις που προβάλλουν οι πολιτικές δυνάμεις - αναχώματα και στηρίγματα του σάπιου πολιτικού συστήματος. «Είναι απάτη και αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι με την επιστροφή στο παρελθόν, με την κρατικοποίηση κάποιων τραπεζών ή το δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και άλλων επιχειρήσεων θα μπορέσει να ασκήσει φιλολαϊκή παρέμβαση, στα πλαίσια της ΕΕ και σε συνθήκες "ελεύθερης αγοράς". Γιατί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας είναι στενά δεμένοι μεταξύ τους. Οι δημόσιες επιχειρήσεις αποτέλεσαν και αποτελούν το κανάλι μέσα από το οποίο περνάει ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και καταλήγει στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου. Η ζωή έδειξε ότι καμιά πολιτική διαχείρισης δεν μπορεί να απαλλάξει τον καπιταλισμό από τις κρίσεις, τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τη σαπίλα του», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γκρι καρκινογόνο τοπίο, με την ανεργία και τη φτώχεια να σπάνε κόκαλα, μίλησε για το «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης: «Οσο κι αν μιλούν για "πράσινη ανάπτυξη" - μέσα από την οποία θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας, ευημερία - και προστασία του περιβάλλοντος, δεν μπορούν να κρύψουν από το λαό ότι το περιβάλλον αντιμετωπίζεται από τους κεφαλαιοκράτες ως ένας ακόμα κερδοφόρος τομέας. Ακόμα κι αν δημιουργηθούν ορισμένες θέσεις εργασίας θα είναι μερικής απασχόλησης, προσωρινές και κακοπληρωμένες.

Τα προβλήματα του περιβάλλοντος, η φτώχεια και η ανεργία αποτελούν έκφραση της γενικότερης πολιτικής, είναι αποτέλεσμα των ταξικών πολιτικών ανάπτυξης που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται στη χώρα μας, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οποιος, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι μπορεί να τα λύσει χωρίς να συγκρουστεί με τα μονοπώλια, υποκρίνεται».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εφη Τσίγκα και Νώντας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ