Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ για να βγει ο λαός πιο δυνατός, πιο σίγουρος για το αύριο

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να γυρίσουν την πλάτη, να φύγουν οριστικά από τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, ώστε ο λαός να βγει πιο δυνατός, πιο σίγουρος για το αύριο, ήταν το μήνυμα που απηύθυνε χτες το βράδυ στους εργαζόμενους και το λαό ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

«Αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι αν θα βγει ο λαός πιο δυνατός, πιο σίγουρος για το αύριο. Οτι υπάρχει ελπίδα, με ψηλά το κεφάλι, να αντισταθεί, να παλέψει από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει το δίκιο του, να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης μέχρι να κατακτήσει τη δική του εξουσία», είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Και συνέχισε:

«Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να γυρίσει την πλάτη, να φύγει οριστικά από τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, τους υπηρέτες των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να κάνει πολύ ισχυρό το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που δεν το βάζει κάτω, που δεν υποχωρεί στις Σειρήνες του συστήματος, που ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι η υπηρεσία του λαϊκού συμφέροντος, η πάλη για τα δικαιώματα των εργατών, των υπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας, η πάλη και ο συνεπής αγώνας για την ανατροπή, τη ρήξη με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς, που έχουν εγκαθιδρύσει στη χώρα μας, για να ξεζουμίζει τον ιδρώτα του ανθρώπου του μόχθου. Τους βαρόνους του χρήματος, συνολικά την αστική τάξη, τους βολεύει η δικομματική εναλλαγή, πότε ΝΔ πότε ΠΑΣΟΚ, ακριβώς γιατί τους έχουν στο χέρι. Τα κόμματα αυτά έχουν υποσχεθεί να περάσουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντιαγροτικά μέτρα που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, για να μεγαλώσουν τα κέρδη του, ρουφώντας το αίμα της φτωχολογιάς.


Σήμερα, σε αυτές τις εκλογές, είναι φανερό ότι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο ΠΑΣΟΚ, επειδή θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί καλύτερα, μετά τη λαϊκή κατακραυγή και διαμαρτυρία που υπάρχει για τη ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως δε θέλουν ο ένας από τους δυο εταίρους της δικομματικής εναλλαγής να δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα, θέλουν ισχυρό δικομματισμό. Ομως, αυτό που πρέπει να γίνει καθαρό είναι ότι στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη η πραγματική αναμέτρηση ουσιαστικά διενεργείται ανάμεσα σε δυο μέρη: Από τη μια μπάντα είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μπάντα είναι το ΚΚΕ. Αυτή η αντιπαράθεση εκφράζει τη σύγκρουση και ριζική διαφορά ανάμεσα στους δυο δρόμους ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, και πριν ακόμη εκδηλωθεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση, αλλά και μετά το ξέσπασμά της, μπροστά στους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, τίθεται επί τάπητος το γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, που αφορά το δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, της κοινωνίας, ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης, τι σημαίνει διέξοδος από την κρίση. Καθημερινά υψώνεται το κρίσιμο ερώτημα: Ανάπτυξη για το λαό ή ανάπτυξη για τα μονοπώλια, για το μεγάλο κεφάλαιο;.

Η λαϊκή απάντηση, υπογράμμισε, πρέπει να δίνεται καθημερινά στους αγώνες, στην οργάνωση, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, αλλά και στην κάλπη στις 4 Οκτώβρη. Η διέξοδος από τα αβάσταχτα προβλήματα δε θα προκύψει σε μια μέρα, ούτε είναι δυνατό να δώσει ριζική λύση η κάλπη, αν δεν ακολουθήσει η ακάθεκτη αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, του λαϊκού κινήματος, αν δεν ισχυροποιηθεί η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ του λαού σε βάρος των μονοπωλίων».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μωραΐτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στα σχέδια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ (2012-05-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-11 00:00:00.0)
Ξεκίνησε το «ρετούς» (2009-10-06 00:00:00.0)
Τώρα οι λαϊκοί άνθρωποι να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ (2009-06-03 00:00:00.0)
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... (2007-06-05 00:00:00.0)
ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (2007-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ